- Bewaar

- Bewaar
Tempura van scampi's en groenten met oosters sausje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en pel ze.
-
Snij de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snipper fijn.
-
Snipper het lente-uitje fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Meng de sojasaus, de rietsuiker, de azijn, 6 eetl. water, de geraspte gember, het pepertje en het lente-uitje. Warm de saus 5 min. al roerend op.
-
Klop de eidooiers los met 4 dl ijskoud water (meng daarvoor 4 dl water met ijsblokjes en haal er de ijsblokjes uit). Meng er de bloem onder.
-
Dompel de scampi's en de groenten in het beslag.
-
Frituur 1 à 2 min. op 170 °C. Doe dit in kleine porties. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer met het zelfgemaakte sausje en werk af met het groen van de lente-ui.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en pel ze.
-
Snij de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snipper fijn.
-
Snipper het lente-uitje fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.
-
Rasp de gember.
-
Bereiding:
-
Meng de sojasaus, de rietsuiker, de azijn, 6 eetl. water, de geraspte gember, het pepertje en het lente-uitje. Warm de saus 5 min. al roerend op.
-
Klop de eidooiers los met 4 dl ijskoud water (meng daarvoor 4 dl water met ijsblokjes en haal er de ijsblokjes uit). Meng er de bloem onder.
-
Dompel de scampi's en de groenten in het beslag.
-
Frituur 1 à 2 min. op 170 °C. Doe dit in kleine porties. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Serveer met het zelfgemaakte sausje en werk af met het groen van de lente-ui.