Tempura van scampi's en groenten met oosters sausje
Tempura van scampi's en groenten met oosters sausje

Tempura van scampi's en groenten met oosters sausje

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 4.2 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 10.2 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 17.9 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en pel ze.

  4. Snij de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes.

  5. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snipper fijn.

  7. Snipper het lente-uitje fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.

  8. Rasp de gember.

  9. Bereiding:
  10. Meng de sojasaus, de rietsuiker, de azijn, 6 eetl. water, de geraspte gember, het pepertje en het lente-uitje. Warm de saus 5 min. al roerend op.

  11. Klop de eidooiers los met 4 dl ijskoud water (meng daarvoor 4 dl water met ijsblokjes en haal er de ijsblokjes uit). Meng er de bloem onder.

  12. Dompel de scampi's en de groenten in het beslag.

  13. Frituur 1 à 2 min. op 170 °C. Doe dit in kleine porties. Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met het zelfgemaakte sausje en werk af met het groen van de lente-ui.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en pel ze.

  4. Snij de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes.

  5. Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit het rode pepertje en snipper fijn.

  7. Snipper het lente-uitje fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.

  8. Rasp de gember.

  9. Bereiding:
  10. Meng de sojasaus, de rietsuiker, de azijn, 6 eetl. water, de geraspte gember, het pepertje en het lente-uitje. Warm de saus 5 min. al roerend op.

  11. Klop de eidooiers los met 4 dl ijskoud water (meng daarvoor 4 dl water met ijsblokjes en haal er de ijsblokjes uit). Meng er de bloem onder.

  12. Dompel de scampi's en de groenten in het beslag.

  13. Frituur 1 à 2 min. op 170 °C. Doe dit in kleine porties. Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met het zelfgemaakte sausje en werk af met het groen van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 4.2 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 10.2 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 17.9 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal