Thaise komkommersoep met pittige balletjes
Thaise komkommersoep met pittige balletjes

Thaise komkommersoep met pittige balletjes

20 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 192 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 18.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers het knoflook en snipper de koriander fijn. Meng onder het gehakt en kruid met zwarte peper en zout. Rol er kleine balletjes van.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm dik.

  5. Snij de peultjes in kleinere stukken.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L water aan de kook en leg er de balletjes in. Laat 4 min. gaar worden, zonder te koken. Giet af en laat uitlekken.

  9. Breng intussen 1 L water samen met het halve bouillonblokje aan de kook en voeg de staafjes komkommer en de sojasaus toe. Laat 4 min. koken.

  10. Voeg de peultjes toe en laat 2 min. koken.

  11. Voeg de sojascheuten toe en laat 2 min. koken.

  12. Doe er tenslotte de uitgelekte balletjes bij en laat nog even warm worden. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers het knoflook en snipper de koriander fijn. Meng onder het gehakt en kruid met zwarte peper en zout. Rol er kleine balletjes van.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes van 2 cm lang en 1/2 cm dik.

  5. Snij de peultjes in kleinere stukken.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Breng 1 L water aan de kook en leg er de balletjes in. Laat 4 min. gaar worden, zonder te koken. Giet af en laat uitlekken.

  9. Breng intussen 1 L water samen met het halve bouillonblokje aan de kook en voeg de staafjes komkommer en de sojasaus toe. Laat 4 min. koken.

  10. Voeg de peultjes toe en laat 2 min. koken.

  11. Voeg de sojascheuten toe en laat 2 min. koken.

  12. Doe er tenslotte de uitgelekte balletjes bij en laat nog even warm worden. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 192 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 18.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal