Thaise soep met vis en butternutpompoen

Thaise soep met vis en butternutpompoen

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  4. Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de ui in fijne halvemaantjes.

  6. Maak enkele inkepingen in het citroengras.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 cm.

  8. Hak de spinazieblaadjes grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. Bestrooi met de bloem en roer. Overgiet met de groentebouillon.

  11. Voeg de blokjes pompoen, de paprika's, de bruine suiker, het citroengras en de rodecurrypasta toe. Laat 15 min. koken op een matig vuur.

  12. Voeg de noedels en de vis toe aan de soep en laat nog ± 5 min. koken. Haal het citroengras uit de soep.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de spinazie over diepe borden of kommen en lepel er de soep over.

Tip

U kan de soep afwerken met koriander, platte peterselie of wat kervel. Butternutpompoen: - Butternut heeft een romige textuur en een zoete notensmaak. Hij smaakt heerlijk in soep, puree, bij wild of gevogelte … - Zoals alle pompoenen is ook butternut rijk aan vezels en een bron van vitamine C. - U kan een butternut tot 3 maanden lang bewaren op een koele, droge plaats. Zodra hij aangesneden is, legt u hem het best in de koelkast. Gebruik hem dan binnen de 2 dagen. U kan hem ook blancheren en invriezen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.

  4. Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de ui in fijne halvemaantjes.

  6. Maak enkele inkepingen in het citroengras.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 cm.

  8. Hak de spinazieblaadjes grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. Bestrooi met de bloem en roer. Overgiet met de groentebouillon.

  11. Voeg de blokjes pompoen, de paprika's, de bruine suiker, het citroengras en de rodecurrypasta toe. Laat 15 min. koken op een matig vuur.

  12. Voeg de noedels en de vis toe aan de soep en laat nog ± 5 min. koken. Haal het citroengras uit de soep.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de spinazie over diepe borden of kommen en lepel er de soep over.

Tip

U kan de soep afwerken met koriander, platte peterselie of wat kervel. Butternutpompoen: - Butternut heeft een romige textuur en een zoete notensmaak. Hij smaakt heerlijk in soep, puree, bij wild of gevogelte … - Zoals alle pompoenen is ook butternut rijk aan vezels en een bron van vitamine C. - U kan een butternut tot 3 maanden lang bewaren op een koele, droge plaats. Zodra hij aangesneden is, legt u hem het best in de koelkast. Gebruik hem dan binnen de 2 dagen. U kan hem ook blancheren en invriezen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 224 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 19.6 g

Bekijk het recept digitaal