- Bewaar
- Bewaar
Thaise soep met vis en butternutpompoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.
-
Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ui in fijne halvemaantjes.
-
Maak enkele inkepingen in het citroengras.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 cm.
-
Hak de spinazieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. Bestrooi met de bloem en roer. Overgiet met de groentebouillon.
-
Voeg de blokjes pompoen, de paprika's, de bruine suiker, het citroengras en de rodecurrypasta toe. Laat 15 min. koken op een matig vuur.
-
Voeg de noedels en de vis toe aan de soep en laat nog ± 5 min. koken. Haal het citroengras uit de soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over diepe borden of kommen en lepel er de soep over.
U kan de soep afwerken met koriander, platte peterselie of wat kervel. Butternutpompoen: - Butternut heeft een romige textuur en een zoete notensmaak. Hij smaakt heerlijk in soep, puree, bij wild of gevogelte … - Zoals alle pompoenen is ook butternut rijk aan vezels en een bron van vitamine C. - U kan een butternut tot 3 maanden lang bewaren op een koele, droge plaats. Zodra hij aangesneden is, legt u hem het best in de koelkast. Gebruik hem dan binnen de 2 dagen. U kan hem ook blancheren en invriezen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in hapklare stukken.
-
Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ui in fijne halvemaantjes.
-
Maak enkele inkepingen in het citroengras.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 cm.
-
Hak de spinazieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 2 min. Bestrooi met de bloem en roer. Overgiet met de groentebouillon.
-
Voeg de blokjes pompoen, de paprika's, de bruine suiker, het citroengras en de rodecurrypasta toe. Laat 15 min. koken op een matig vuur.
-
Voeg de noedels en de vis toe aan de soep en laat nog ± 5 min. koken. Haal het citroengras uit de soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over diepe borden of kommen en lepel er de soep over.
U kan de soep afwerken met koriander, platte peterselie of wat kervel. Butternutpompoen: - Butternut heeft een romige textuur en een zoete notensmaak. Hij smaakt heerlijk in soep, puree, bij wild of gevogelte … - Zoals alle pompoenen is ook butternut rijk aan vezels en een bron van vitamine C. - U kan een butternut tot 3 maanden lang bewaren op een koele, droge plaats. Zodra hij aangesneden is, legt u hem het best in de koelkast. Gebruik hem dan binnen de 2 dagen. U kan hem ook blancheren en invriezen.