- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu met citroen en chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Pers de halve citroen. Kook de geraspte citroenschil 1 min. in water en giet af.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Hak de koekjes fijn en verdeel over 6 glazen.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker in een andere kom tot een dikke massa. Voeg de mascarpone en het citroensap toe en roer glad. Meng er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Bewaar 6 eetl. van de mascarpone- mengeling voor de afwerking en verdeel de rest over de koekjes. Zet in de koelkast en laat lichtjes opstijven.
-
Smelt intussen de chocoladecallets samen met de room au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat licht afkoelen en verdeel over de glaasjes.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje af met 1 eetl. mascarpone-mengeling en wat citroenzeste.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit). Pers de halve citroen. Kook de geraspte citroenschil 1 min. in water en giet af.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Hak de koekjes fijn en verdeel over 6 glazen.
-
Bereiding:
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker in een andere kom tot een dikke massa. Voeg de mascarpone en het citroensap toe en roer glad. Meng er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Bewaar 6 eetl. van de mascarpone- mengeling voor de afwerking en verdeel de rest over de koekjes. Zet in de koelkast en laat lichtjes opstijven.
-
Smelt intussen de chocoladecallets samen met de room au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat licht afkoelen en verdeel over de glaasjes.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje af met 1 eetl. mascarpone-mengeling en wat citroenzeste.