- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu met Oreo-koekjes en krieken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de krieken uitlekken boven een kom en vang het sap op.
-
Hak de Oreo-koekjes grof.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (15 min. + 8 u. in de koelkast)
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een wit schuimig mengsel. Mix er de mascarpone onder.
-
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Meng de kersenjenever met 3 eetl. kriekensap.
-
Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes over 4 glaasjes. Besprenkel met een beetje kriekensap met kirsch. Schep er 1/3 van de mascarponemengeling over en de helft van de krieken.
-
Bedek opnieuw met verkruimelde koekjes. Lepel er de rest van het kriekensap met kirsch over en vul aan met de rest van de krieken (hou 2 eetl. krieken apart voor de afwerking). Eindig met de rest van de mascarponemengeling. Zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Rasp de chocolade in schilfers.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Werk af met de opzijgehouden krieken, de amandelschilfers en de chocoladeschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de krieken uitlekken boven een kom en vang het sap op.
-
Hak de Oreo-koekjes grof.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (15 min. + 8 u. in de koelkast)
-
Klop de eidooiers samen met de suiker tot een wit schuimig mengsel. Mix er de mascarpone onder.
-
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Meng de kersenjenever met 3 eetl. kriekensap.
-
Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes over 4 glaasjes. Besprenkel met een beetje kriekensap met kirsch. Schep er 1/3 van de mascarponemengeling over en de helft van de krieken.
-
Bedek opnieuw met verkruimelde koekjes. Lepel er de rest van het kriekensap met kirsch over en vul aan met de rest van de krieken (hou 2 eetl. krieken apart voor de afwerking). Eindig met de rest van de mascarponemengeling. Zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Rasp de chocolade in schilfers.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Werk af met de opzijgehouden krieken, de amandelschilfers en de chocoladeschilfers.