Tiramisu met Oreo-koekjes en krieken
Tiramisu met Oreo-koekjes en krieken

Tiramisu met Oreo-koekjes en krieken

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 740 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 69.5 g
Eiwit 11.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de krieken uitlekken boven een kom en vang het sap op.

  4. Hak de Oreo-koekjes grof.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. De dag vooraf (15 min. + 8 u. in de koelkast)
  8. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een wit schuimig mengsel. Mix er de mascarpone onder.

  9. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  10. Meng de kersenjenever met 3 eetl. kriekensap.

  11. Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes over 4 glaasjes. Besprenkel met een beetje kriekensap met kirsch. Schep er 1/3 van de mascarponemengeling over en de helft van de krieken.

  12. Bedek opnieuw met verkruimelde koekjes. Lepel er de rest van het kriekensap met kirsch over en vul aan met de rest van de krieken (hou 2 eetl. krieken apart voor de afwerking). Eindig met de rest van de mascarponemengeling. Zet minstens 8 u. in de koelkast.

  13. Op het moment zelf (10 min.)
  14. Rasp de chocolade in schilfers.

  15. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met de opzijgehouden krieken, de amandelschilfers en de chocoladeschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de krieken uitlekken boven een kom en vang het sap op.

  4. Hak de Oreo-koekjes grof.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. De dag vooraf (15 min. + 8 u. in de koelkast)
  8. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een wit schuimig mengsel. Mix er de mascarpone onder.

  9. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  10. Meng de kersenjenever met 3 eetl. kriekensap.

  11. Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes over 4 glaasjes. Besprenkel met een beetje kriekensap met kirsch. Schep er 1/3 van de mascarponemengeling over en de helft van de krieken.

  12. Bedek opnieuw met verkruimelde koekjes. Lepel er de rest van het kriekensap met kirsch over en vul aan met de rest van de krieken (hou 2 eetl. krieken apart voor de afwerking). Eindig met de rest van de mascarponemengeling. Zet minstens 8 u. in de koelkast.

  13. Op het moment zelf (10 min.)
  14. Rasp de chocolade in schilfers.

  15. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  16. Afwerking:
  17. Werk af met de opzijgehouden krieken, de amandelschilfers en de chocoladeschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 740 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 69.5 g
Eiwit 11.6 g

Bekijk het recept digitaal