Tjaptjoi
Tjaptjoi

Tjaptjoi

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng er 1 eetl. gemberpoeder en 1 eetl. sojasaus onder en laat 1 u marineren.

  3. Hak de teentjes knoflook en de ui fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snij de wortelen in schijfjes, de selder en prei in fijne ringetjes.

  6. Snij de champignons in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 2 eetl. rijstolie toe. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook, de wortelschijfjes en selder gedurende 5 min.

  9. Voeg de schijfjes champignon en de preiringen toe en bak nog 5 min.

  10. Meng er de helft van de fijngesnipperde peterselie onder en roerbak 1/2 min. op een zachter vuur. Schep de groenten uit de wok.

  11. Bak de spekblokjes zonder vetstof in de wok gedurende 2 min. Voeg de kalkoenenreepjes toe, kruid flink (niet te veel zout, het spek smaakt al voldoende zout) en roerbak 5 min.

  12. Voeg de groenten opnieuw toe en laat goed doorwarmen. Schep er 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup en 1 eetl. gemberpoeder onder.

  13. Afwerking:
  14. Strooi er de rest van de fijngesnipperde peterselie over en dien op met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng er 1 eetl. gemberpoeder en 1 eetl. sojasaus onder en laat 1 u marineren.

  3. Hak de teentjes knoflook en de ui fijn.

  4. Snipper de peterselie fijn.

  5. Snij de wortelen in schijfjes, de selder en prei in fijne ringetjes.

  6. Snij de champignons in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 2 eetl. rijstolie toe. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook, de wortelschijfjes en selder gedurende 5 min.

  9. Voeg de schijfjes champignon en de preiringen toe en bak nog 5 min.

  10. Meng er de helft van de fijngesnipperde peterselie onder en roerbak 1/2 min. op een zachter vuur. Schep de groenten uit de wok.

  11. Bak de spekblokjes zonder vetstof in de wok gedurende 2 min. Voeg de kalkoenenreepjes toe, kruid flink (niet te veel zout, het spek smaakt al voldoende zout) en roerbak 5 min.

  12. Voeg de groenten opnieuw toe en laat goed doorwarmen. Schep er 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup en 1 eetl. gemberpoeder onder.

  13. Afwerking:
  14. Strooi er de rest van de fijngesnipperde peterselie over en dien op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou

Bekijk het recept digitaal