- Bewaar

- Bewaar
Tjaptjoi
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng er 1 eetl. gemberpoeder en 1 eetl. sojasaus onder en laat 1 u marineren.
-
Hak de teentjes knoflook en de ui fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de wortelen in schijfjes, de selder en prei in fijne ringetjes.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 2 eetl. rijstolie toe. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook, de wortelschijfjes en selder gedurende 5 min.
-
Voeg de schijfjes champignon en de preiringen toe en bak nog 5 min.
-
Meng er de helft van de fijngesnipperde peterselie onder en roerbak 1/2 min. op een zachter vuur. Schep de groenten uit de wok.
-
Bak de spekblokjes zonder vetstof in de wok gedurende 2 min. Voeg de kalkoenenreepjes toe, kruid flink (niet te veel zout, het spek smaakt al voldoende zout) en roerbak 5 min.
-
Voeg de groenten opnieuw toe en laat goed doorwarmen. Schep er 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup en 1 eetl. gemberpoeder onder.
-
Afwerking:
-
Strooi er de rest van de fijngesnipperde peterselie over en dien op met rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng er 1 eetl. gemberpoeder en 1 eetl. sojasaus onder en laat 1 u marineren.
-
Hak de teentjes knoflook en de ui fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de wortelen in schijfjes, de selder en prei in fijne ringetjes.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 2 eetl. rijstolie toe. Roerbak de fijngehakte ui en knoflook, de wortelschijfjes en selder gedurende 5 min.
-
Voeg de schijfjes champignon en de preiringen toe en bak nog 5 min.
-
Meng er de helft van de fijngesnipperde peterselie onder en roerbak 1/2 min. op een zachter vuur. Schep de groenten uit de wok.
-
Bak de spekblokjes zonder vetstof in de wok gedurende 2 min. Voeg de kalkoenenreepjes toe, kruid flink (niet te veel zout, het spek smaakt al voldoende zout) en roerbak 5 min.
-
Voeg de groenten opnieuw toe en laat goed doorwarmen. Schep er 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. sherry, 1 eetl. tomatenketchup en 1 eetl. gemberpoeder onder.
-
Afwerking:
-
Strooi er de rest van de fijngesnipperde peterselie over en dien op met rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou