- Bewaar

- Bewaar
Tomaat-garnaal
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Blond Wijn Monte Palma - Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij een hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Zet de tomaten ondersteboven op een rooster of keukenpapier en laat uitlekken.
-
Snij intussen de rode ui in flinterdunne ringen en snipper de peterselieblaadjes fijn. Snij de slablaadjes fijn.
-
Hou enkele garnalen opzij voor de afwerking en meng de rest onder de mayonaise. Kruid met zwarte peper en zout. Vul de uitgelekte tomaten met de garnalensalade.
-
Afwerking:
-
Verdeel de fijngesneden sla over de borden en zet een gevulde tomaat in het midden. Versier met de uiringen en de fijngesnipperde peterselie. Verdeel de rest van de garnalen rond de tomaat. Lepel naar smaak wat mayonaise op het bord.
Serveer deze tomaat-garnaal als hoofdgerecht. Reken dan 2 gevulde tomaten per persoon en geef er brood of frietjes bij. Variant: U kan ook witloofblaadjes, een gehalveerde en uitgeholde pompelmoes of een halve avocado vullen met deze garnalensalade, met een zeevruchtensalade of met een mengeling van beide.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Blond Wijn Monte Palma - Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij een hoedje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Zet de tomaten ondersteboven op een rooster of keukenpapier en laat uitlekken.
-
Snij intussen de rode ui in flinterdunne ringen en snipper de peterselieblaadjes fijn. Snij de slablaadjes fijn.
-
Hou enkele garnalen opzij voor de afwerking en meng de rest onder de mayonaise. Kruid met zwarte peper en zout. Vul de uitgelekte tomaten met de garnalensalade.
-
Afwerking:
-
Verdeel de fijngesneden sla over de borden en zet een gevulde tomaat in het midden. Versier met de uiringen en de fijngesnipperde peterselie. Verdeel de rest van de garnalen rond de tomaat. Lepel naar smaak wat mayonaise op het bord.
Serveer deze tomaat-garnaal als hoofdgerecht. Reken dan 2 gevulde tomaten per persoon en geef er brood of frietjes bij. Variant: U kan ook witloofblaadjes, een gehalveerde en uitgeholde pompelmoes of een halve avocado vullen met deze garnalensalade, met een zeevruchtensalade of met een mengeling van beide.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Blond Wijn Monte Palma - Verdejo D.O. Rueda - Spanje