Tortilla met champignons
Tortilla met champignons

Tortilla met champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 63.3 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 19.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tortillabereiding (aardappelen met ui) uitlekken.

  3. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de aardappelen met ui en de reepjes zongedroogde tomaat toe en laat 5 min. bakken. Schep regelmatig om met een houten lepel.

  6. Voeg de champignons toe en laat 5 min. meebakken. Kruid met peper en zout.

  7. Klop intussen de eieren los en giet ze over de groenten. Laat ± 10 min. bakken.

  8. Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog ± 2 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een rucolaslaatje met tomaten.

Tip

Wat met restjes zongedroogde tomaat? - Serveer op een prikkertje als aperitiefhapje, gewoon zo of met een mozzarellabolletje en een blaadje basilicum. - Verwerk ze in een salade, bij pasta, bij vis … - Gebruik zeker ook de olie in de verpakking, die zit boordevol smaak!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tortillabereiding (aardappelen met ui) uitlekken.

  3. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de aardappelen met ui en de reepjes zongedroogde tomaat toe en laat 5 min. bakken. Schep regelmatig om met een houten lepel.

  6. Voeg de champignons toe en laat 5 min. meebakken. Kruid met peper en zout.

  7. Klop intussen de eieren los en giet ze over de groenten. Laat ± 10 min. bakken.

  8. Schuif de tortilla op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog ± 2 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met een rucolaslaatje met tomaten.

Tip

Wat met restjes zongedroogde tomaat? - Serveer op een prikkertje als aperitiefhapje, gewoon zo of met een mozzarellabolletje en een blaadje basilicum. - Verwerk ze in een salade, bij pasta, bij vis … - Gebruik zeker ook de olie in de verpakking, die zit boordevol smaak!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 735 kcal
Vet 63.3 g
Koolhydraat 22.3 g
Eiwit 19.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Tarapacá Merlot D.O. Maipo Valley Chili

Bekijk het recept digitaal