Tortilla met erwtjespuree en gemarineerde scampi
Tortilla met erwtjespuree en gemarineerde scampi

Tortilla met erwtjespuree en gemarineerde scampi

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 4 g
Suiker 1.2 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien. Dep droog.

  3. Rasp 1/4 van de schil (niet het wit) van de sinaasappel en pers hem.

  4. Meng het paprikapoeder, het lookpoeder, de kurkuma, het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste en de olijfolie onder de scampi's. Laat minstens 30 min. afgedekt marineren in de koelkast. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper de sjalot fijn. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Voeg de diepgevroren erwten toe en kook nog 2 à 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Prak de erwten en de sjalot tot puree en meng er de zure room en de parmezaan onder.

  7. Bak de scampi's 2 à 3 min. op de barbecue. Je kan hiervoor een aluminiumschaaltje gebruiken, of de scampi's op een spies prikken.

  8. Lepel een laagje erwtenpuree op de tortillachips en schik er een scampi op. Garneer elke tortilla met 3 à 4 radijsscheuten.

Tip

Liever lactosevrij? Vervang de zure room dan door 1 eetl. plantaardig alternatief voor yoghurt (bv. Alpro Greek Style). Liever veggie? Vervang de scampi's dan door reepjes halloumi, die je met dezelfde marinade kan kruiden. Bak goudbruin en schik op de tortilla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien. Dep droog.

  3. Rasp 1/4 van de schil (niet het wit) van de sinaasappel en pers hem.

  4. Meng het paprikapoeder, het lookpoeder, de kurkuma, het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste en de olijfolie onder de scampi's. Laat minstens 30 min. afgedekt marineren in de koelkast. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper de sjalot fijn. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Voeg de diepgevroren erwten toe en kook nog 2 à 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  6. Prak de erwten en de sjalot tot puree en meng er de zure room en de parmezaan onder.

  7. Bak de scampi's 2 à 3 min. op de barbecue. Je kan hiervoor een aluminiumschaaltje gebruiken, of de scampi's op een spies prikken.

  8. Lepel een laagje erwtenpuree op de tortillachips en schik er een scampi op. Garneer elke tortilla met 3 à 4 radijsscheuten.

Tip

Liever lactosevrij? Vervang de zure room dan door 1 eetl. plantaardig alternatief voor yoghurt (bv. Alpro Greek Style). Liever veggie? Vervang de scampi's dan door reepjes halloumi, die je met dezelfde marinade kan kruiden. Bak goudbruin en schik op de tortilla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Vet 5 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 4 g
Suiker 1.2 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal