Tortilla met spek, geitenkaas en kerstomaat
Tortilla met spek, geitenkaas en kerstomaat

Tortilla met spek, geitenkaas en kerstomaat

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 53.5 g
Koolhydraat 22.6 g
Eiwit 23.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het spek oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in kleine blokjes.

  3. Snij de kerstomaten middendoor.

  4. Snij de uien middendoor en snij in flinterdunne halve ringen.

  5. Schil de aardappelen en snij in dunne schijven van 1 à 2 mm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bak de spekblokjes mooi bruin en zonder vetstof in een pan die ook in de oven kan.

  9. Doe er de olijfolie bij en voeg de uiringen en aardappelschijfjes toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Klop de eieren intussen los met de lichte room.

  11. Giet het eimengsel er na 20 min. bij en laat nog 10 min. op een zacht vuur verder garen.

  12. Verdeel de geitenkaas met een koffielepel over de tortilla en schik er ook de halve kerstomaten op.

  13. Zet de pan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de tortilla in punten en serveer met een gemengde groene salade.

Tip

- Tortilla is ook lekker koud, bv. voor onderweg of in de boterhamdoos. - Ook ideaal voor een brunch. - Varieer naar hartenlust: vervang de kerstomaten door stukjes halfgedroogde tomaten, zwarte olijven … en de geitenkaas door stukjes brie, blauwgeaderde kaas, mozzarella …

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het spek oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in kleine blokjes.

  3. Snij de kerstomaten middendoor.

  4. Snij de uien middendoor en snij in flinterdunne halve ringen.

  5. Schil de aardappelen en snij in dunne schijven van 1 à 2 mm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bak de spekblokjes mooi bruin en zonder vetstof in een pan die ook in de oven kan.

  9. Doe er de olijfolie bij en voeg de uiringen en aardappelschijfjes toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. stoven op een zacht vuur.

  10. Klop de eieren intussen los met de lichte room.

  11. Giet het eimengsel er na 20 min. bij en laat nog 10 min. op een zacht vuur verder garen.

  12. Verdeel de geitenkaas met een koffielepel over de tortilla en schik er ook de halve kerstomaten op.

  13. Zet de pan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de tortilla in punten en serveer met een gemengde groene salade.

Tip

- Tortilla is ook lekker koud, bv. voor onderweg of in de boterhamdoos. - Ook ideaal voor een brunch. - Varieer naar hartenlust: vervang de kerstomaten door stukjes halfgedroogde tomaten, zwarte olijven … en de geitenkaas door stukjes brie, blauwgeaderde kaas, mozzarella …

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 53.5 g
Koolhydraat 22.6 g
Eiwit 23.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Saint-André Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal