- Bewaar

- Bewaar
Tortilla met spek, geitenkaas en kerstomaat
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Saint-André Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het spek oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in kleine blokjes.
-
Snij de kerstomaten middendoor.
-
Snij de uien middendoor en snij in flinterdunne halve ringen.
-
Schil de aardappelen en snij in dunne schijven van 1 à 2 mm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bak de spekblokjes mooi bruin en zonder vetstof in een pan die ook in de oven kan.
-
Doe er de olijfolie bij en voeg de uiringen en aardappelschijfjes toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
-
Klop de eieren intussen los met de lichte room.
-
Giet het eimengsel er na 20 min. bij en laat nog 10 min. op een zacht vuur verder garen.
-
Verdeel de geitenkaas met een koffielepel over de tortilla en schik er ook de halve kerstomaten op.
-
Zet de pan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in punten en serveer met een gemengde groene salade.
- Tortilla is ook lekker koud, bv. voor onderweg of in de boterhamdoos. - Ook ideaal voor een brunch. - Varieer naar hartenlust: vervang de kerstomaten door stukjes halfgedroogde tomaten, zwarte olijven … en de geitenkaas door stukjes brie, blauwgeaderde kaas, mozzarella …
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Saint-André Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het spek oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog en snij in kleine blokjes.
-
Snij de kerstomaten middendoor.
-
Snij de uien middendoor en snij in flinterdunne halve ringen.
-
Schil de aardappelen en snij in dunne schijven van 1 à 2 mm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bak de spekblokjes mooi bruin en zonder vetstof in een pan die ook in de oven kan.
-
Doe er de olijfolie bij en voeg de uiringen en aardappelschijfjes toe. Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
-
Klop de eieren intussen los met de lichte room.
-
Giet het eimengsel er na 20 min. bij en laat nog 10 min. op een zacht vuur verder garen.
-
Verdeel de geitenkaas met een koffielepel over de tortilla en schik er ook de halve kerstomaten op.
-
Zet de pan nog 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in punten en serveer met een gemengde groene salade.
- Tortilla is ook lekker koud, bv. voor onderweg of in de boterhamdoos. - Ook ideaal voor een brunch. - Varieer naar hartenlust: vervang de kerstomaten door stukjes halfgedroogde tomaten, zwarte olijven … en de geitenkaas door stukjes brie, blauwgeaderde kaas, mozzarella …
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Saint-André Syrah I.G.P. Pays d'Oc