Tortilla rustica
Tortilla rustica

Tortilla rustica

1 u.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 16.2 g
Suiker 6.1 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 19.5 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in fijne schijfjes.

  6. Snipper het bieslook en de peterselie fijn en meng onder de roomkaas.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Klop de eieren los samen met de melk, de kruidenkaas en de emmentaler.

  10. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan en stoof de ui, de groenten en de aardappelschijfjes 8 à 10 min. Kruid met peper en zout en giet er het eiermengsel in.

  11. Zet de pan ± 25 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn.

Tip

Vervang de aardappelen door 100 g gekookte korte pasta. Zo wordt deze Spaanse tortilla een Italiaanse frittata!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in fijne schijfjes.

  6. Snipper het bieslook en de peterselie fijn en meng onder de roomkaas.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Klop de eieren los samen met de melk, de kruidenkaas en de emmentaler.

  10. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige pan en stoof de ui, de groenten en de aardappelschijfjes 8 à 10 min. Kruid met peper en zout en giet er het eiermengsel in.

  11. Zet de pan ± 25 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn.

Tip

Vervang de aardappelen door 100 g gekookte korte pasta. Zo wordt deze Spaanse tortilla een Italiaanse frittata!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 16.2 g
Suiker 6.1 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 19.5 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Tripel Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal