Trifle van chocolade en mango
Trifle van chocolade en mango

Trifle van chocolade en mango

20 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 38.6 g
Suiker 32.2 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 5.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade met 0,5 dl room au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat afkoelen.

  2. Klop intussen de rest van de room stijf. Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  3. Meng met een houten lepel de helft van de opgeklopte room onder de gesmolten chocolade.

  4. Verkruimel de brownies en verdeel over dessertglaasjes. Schep er een laagje chocoladeroom en een laagje opgeklopte room op. Herhaal dezelfde laagjes nog eens.

  5. Verdeel de mango over de glaasjes en werk af met de bolletjes roomijs (schep ze met een meloenlepel).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade met 0,5 dl room au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat afkoelen.

  2. Klop intussen de rest van de room stijf. Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  3. Meng met een houten lepel de helft van de opgeklopte room onder de gesmolten chocolade.

  4. Verkruimel de brownies en verdeel over dessertglaasjes. Schep er een laagje chocoladeroom en een laagje opgeklopte room op. Herhaal dezelfde laagjes nog eens.

  5. Verdeel de mango over de glaasjes en werk af met de bolletjes roomijs (schep ze met een meloenlepel).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 38.6 g
Suiker 32.2 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 5.3 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal