Trio van broodhapjes
Trio van broodhapjes

Trio van broodhapjes

20 min.
Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 139 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 9.3 g
Suiker 1.1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  3. Maak met een dunschiller 12 linten van de ongeschilde komkommer en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij 4 radijsjes, de kerstomaten en de augurken in dunne schijfjes. Snij 2 radijsjes met nog wat groen in de lengte in 2.

  5. Kook de kwarteleitjes 3 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  6. Besmeer 1 sneetje wit brood met de krabsalade en verdeel er de schijfjes radijs over.

  7. Besmeer 1 sneetje wit brood met boter, verdeel er de schijfjes augurk over en daarna de salami.

  8. Besmeer 1 sneetje wit brood met de hummus en verdeel er de schijfjes kerstomaat over.

  9. Leg een sneetje bruin brood op elke belegde boterham. Snij alle boterhammen in 4 gelijke stukken. Wikkel een komkommerlint rond elk stuk, eindig bovenaan met het lint.

  10. Prik 2 halve kwarteleitjes met een cocktailprikker vast in de broodjes met krabsla, een zwart olijfje in de broodjes met salami en een half radijsje in die met hummus.

Tip

Vervang de krabsalade gerust door noordzeesalade of tonijnsalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  3. Maak met een dunschiller 12 linten van de ongeschilde komkommer en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij 4 radijsjes, de kerstomaten en de augurken in dunne schijfjes. Snij 2 radijsjes met nog wat groen in de lengte in 2.

  5. Kook de kwarteleitjes 3 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  6. Besmeer 1 sneetje wit brood met de krabsalade en verdeel er de schijfjes radijs over.

  7. Besmeer 1 sneetje wit brood met boter, verdeel er de schijfjes augurk over en daarna de salami.

  8. Besmeer 1 sneetje wit brood met de hummus en verdeel er de schijfjes kerstomaat over.

  9. Leg een sneetje bruin brood op elke belegde boterham. Snij alle boterhammen in 4 gelijke stukken. Wikkel een komkommerlint rond elk stuk, eindig bovenaan met het lint.

  10. Prik 2 halve kwarteleitjes met een cocktailprikker vast in de broodjes met krabsla, een zwart olijfje in de broodjes met salami en een half radijsje in die met hummus.

Tip

Vervang de krabsalade gerust door noordzeesalade of tonijnsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 139 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 9.3 g
Suiker 1.1 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal