Trio van bruschette
Trio van bruschette

Trio van bruschette

45 min.
Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.) - Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes van ± 2 cm. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Hak ook de walnootpitten grof. - Rits de blaadjes van de takjes munt en tijm. Snipper de munt fijn. - Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. - Pers de halve limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met het limoensap. - Snij de gele snoeptomaatjes en de halfgedroogde tomaten in 2. - Verkruimel de feta. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Snij de uiteinden van de ciabatta's en snij elke ciabatta in 9 sneetjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Bak 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes mango 3 min. Voeg de vloeibare honing toe en laat lichtjes karamelliseren.

  6. Meng er de walnootpitten en de tijmblaadjes onder en kruid met zwarte peper. Verdeel over 6 sneetjes ciabatta en werk af met toefjes geitenkaas .

  7. Meng de roomkaas met de vanillezaadjes. Verdeel over 6 sneetjes ciabatta samen met de munt, de pistachenoten en zwarte peper. Werk af met de takjes aalbessen.

  8. Verdeel de plakjes avocado over 6 sneetjes ciabatta. Werk af met de gele en de halfgedroogde tomaten, de feta, de rucola en het maanzaad.

Tip

Bruschette met mango: Energie 220 kcal - Vetten 9,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,9 g - Koolhydraten 25,7 g (waarvan) suikers 10,8 g - Vezels 1,5 g - Eiwitten 6,2 g - Zout 0,6 g Bruschette met roomkaas: Energie 239 kcal - Vetten 15,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 8,3 g - Koolhydraten 17,9 g (waarvan) suikers 3,0 g - Vezels 1,3 g - Eiwitten 5,4 g - Zout 0,8 g Bruschette met avocado: Energie 189 kcal - Vetten 10,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,2 g - Koolhydraten 17,9 g (waarvan) suikers 2,5 g - Vezels 2,5 g - Eiwitten 4,6 g - Zout 0,6 g

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.) - Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes van ± 2 cm. - Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Hak ook de walnootpitten grof. - Rits de blaadjes van de takjes munt en tijm. Snipper de munt fijn. - Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. - Pers de halve limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met het limoensap. - Snij de gele snoeptomaatjes en de halfgedroogde tomaten in 2. - Verkruimel de feta. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Snij de uiteinden van de ciabatta's en snij elke ciabatta in 9 sneetjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Bak 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes mango 3 min. Voeg de vloeibare honing toe en laat lichtjes karamelliseren.

  6. Meng er de walnootpitten en de tijmblaadjes onder en kruid met zwarte peper. Verdeel over 6 sneetjes ciabatta en werk af met toefjes geitenkaas .

  7. Meng de roomkaas met de vanillezaadjes. Verdeel over 6 sneetjes ciabatta samen met de munt, de pistachenoten en zwarte peper. Werk af met de takjes aalbessen.

  8. Verdeel de plakjes avocado over 6 sneetjes ciabatta. Werk af met de gele en de halfgedroogde tomaten, de feta, de rucola en het maanzaad.

Tip

Bruschette met mango: Energie 220 kcal - Vetten 9,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,9 g - Koolhydraten 25,7 g (waarvan) suikers 10,8 g - Vezels 1,5 g - Eiwitten 6,2 g - Zout 0,6 g Bruschette met roomkaas: Energie 239 kcal - Vetten 15,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 8,3 g - Koolhydraten 17,9 g (waarvan) suikers 3,0 g - Vezels 1,3 g - Eiwitten 5,4 g - Zout 0,8 g Bruschette met avocado: Energie 189 kcal - Vetten 10,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,2 g - Koolhydraten 17,9 g (waarvan) suikers 2,5 g - Vezels 2,5 g - Eiwitten 4,6 g - Zout 0,6 g

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lindemans Pêcheresse Wijn Sicilia D.O.C. Grillo Bio - Inycon - Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal