Vegan wok met sobanoedels, tempé en spitskool
Vegan wok met sobanoedels, tempé en spitskool

Vegan wok met sobanoedels, tempé en spitskool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 11.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 25.6 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het harde gedeelte uit de spitskool en snij de kool in heel fijne reepjes.

  4. Schil de selder en snij in dunne plakjes.

  5. Snij de rode paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  6. Snij de grotere champignons in plakken.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de groene selder en de spitskool 5 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de champignons en de paprikareepjes 5 min. Haal uit de wok.

  11. Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de tempé 4 min. Voeg de sambal oelek en de gember toe en laat nog 1 min. bakken. Meng er daarna de noedels, de groenten en de ketjap onder en laat nog even opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Schep de noedelwok in 4 kommetjes en werk af met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het harde gedeelte uit de spitskool en snij de kool in heel fijne reepjes.

  4. Schil de selder en snij in dunne plakjes.

  5. Snij de rode paprika in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  6. Snij de grotere champignons in plakken.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de groene selder en de spitskool 5 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de champignons en de paprikareepjes 5 min. Haal uit de wok.

  11. Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de tempé 4 min. Voeg de sambal oelek en de gember toe en laat nog 1 min. bakken. Meng er daarna de noedels, de groenten en de ketjap onder en laat nog even opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Schep de noedelwok in 4 kommetjes en werk af met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 11.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 25.6 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Bier Chouffe Alcoholvrij Alcoholvrij bier Wijn Charmes de Taureau A.O.P. Lussac-Saint-Emilion Wijn Vintense Merlot Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal