- Bewaar

- Bewaar
Veggieschotel van linzen en butternut met witloofslaatje
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie, 'Les Lauriers'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de butternut en verwijder de pitjes en draden. Snij in stukken van ± 2 cm.
-
Schil de rapen en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Hak de cashew- en hazelnoten grof.
-
Snipper de ui fijn.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper het witloof fijn. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de butternut 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, voeg de melk, 2 eetl. peterselie, de nootmuskaat, peper en zout toe en prak alles.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de rapen 5 à 8 min. al roerend. Meng er de cashewnoten, het vegetarische gehakt, de linzen en de balsamicoazijn onder.
-
Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel er de butternutpuree over. Bestrooi met de pompoenpitten.
-
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. de grillfunctie aan.
-
Maak intussen een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, de frambozenazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Meng het witloof met de appel, de hazelnoten en de vinaigrette. Serveer het slaatje met de ovenschotel.
- Fan van hazelnootsmaak? Rooster de hazelnoten dan even mee in de oven. - Om tijd te winnen kan u pompoenblokjes uit de diepvries gebruiken.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie, 'Les Lauriers'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de butternut en verwijder de pitjes en draden. Snij in stukken van ± 2 cm.
-
Schil de rapen en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Hak de cashew- en hazelnoten grof.
-
Snipper de ui fijn.
-
Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper het witloof fijn. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de butternut 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, voeg de melk, 2 eetl. peterselie, de nootmuskaat, peper en zout toe en prak alles.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de rapen 5 à 8 min. al roerend. Meng er de cashewnoten, het vegetarische gehakt, de linzen en de balsamicoazijn onder.
-
Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel er de butternutpuree over. Bestrooi met de pompoenpitten.
-
Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. de grillfunctie aan.
-
Maak intussen een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, de frambozenazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Meng het witloof met de appel, de hazelnoten en de vinaigrette. Serveer het slaatje met de ovenschotel.
- Fan van hazelnootsmaak? Rooster de hazelnoten dan even mee in de oven. - Om tijd te winnen kan u pompoenblokjes uit de diepvries gebruiken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie, 'Les Lauriers'