Veggieschotel van linzen en butternut met witloofslaatje
Veggieschotel van linzen en butternut met witloofslaatje

Veggieschotel van linzen en butternut met witloofslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 17.7 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 27.7 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de butternut en verwijder de pitjes en draden. Snij in stukken van ± 2 cm.

  4. Schil de rapen en snij in blokjes van ± 1 cm.

  5. Hak de cashew- en hazelnoten grof.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snipper het witloof fijn. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de butternut 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, voeg de melk, 2 eetl. peterselie, de nootmuskaat, peper en zout toe en prak alles.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de rapen 5 à 8 min. al roerend. Meng er de cashewnoten, het vegetarische gehakt, de linzen en de balsamicoazijn onder.

  13. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel er de butternutpuree over. Bestrooi met de pompoenpitten.

  14. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. de grillfunctie aan.

  15. Maak intussen een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, de frambozenazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  16. Meng het witloof met de appel, de hazelnoten en de vinaigrette. Serveer het slaatje met de ovenschotel.

Tip

- Fan van hazelnootsmaak? Rooster de hazelnoten dan even mee in de oven. - Om tijd te winnen kan u pompoenblokjes uit de diepvries gebruiken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de butternut en verwijder de pitjes en draden. Snij in stukken van ± 2 cm.

  4. Schil de rapen en snij in blokjes van ± 1 cm.

  5. Hak de cashew- en hazelnoten grof.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snipper het witloof fijn. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de butternut 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, voeg de melk, 2 eetl. peterselie, de nootmuskaat, peper en zout toe en prak alles.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de rapen 5 à 8 min. al roerend. Meng er de cashewnoten, het vegetarische gehakt, de linzen en de balsamicoazijn onder.

  13. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel er de butternutpuree over. Bestrooi met de pompoenpitten.

  14. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. de grillfunctie aan.

  15. Maak intussen een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, de frambozenazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  16. Meng het witloof met de appel, de hazelnoten en de vinaigrette. Serveer het slaatje met de ovenschotel.

Tip

- Fan van hazelnootsmaak? Rooster de hazelnoten dan even mee in de oven. - Om tijd te winnen kan u pompoenblokjes uit de diepvries gebruiken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vet 29.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 17.7 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 27.7 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie, 'Les Lauriers'

Bekijk het recept digitaal