Verse tomatensaus
Verse tomatensaus

Verse tomatensaus

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig op een matig vuur.

  8. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog 1 dl water toe.

  9. Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje. Mix de saus eventueel.

  10. Afwerking:
  11. Serveer bij pasta of gebruik als basissaus voor pizza en lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen en gehaktballetjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Snij in 4 en verwijder de pitjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Trek de blaadjes van de takjes tijm, oregano en basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig op een matig vuur.

  8. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de suiker, de verse kruiden en het laurierblaadje toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog 1 dl water toe.

  9. Kruid met peper en zout en verwijder het laurierblaadje. Mix de saus eventueel.

  10. Afwerking:
  11. Serveer bij pasta of gebruik als basissaus voor pizza en lasagne. Ook lekker bij vis, kalfsvlees, kip, kalkoen en gehaktballetjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal