- Bewaar

- Bewaar
Versgebakken focaccia met trio van hummus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de mix voor focaccia, 4 dl water en 20 ml olijfolie in een mengkom en meng tot een heel slap deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
-
Wrijf 1 eetl. olijfolie op uw handen en strijk het deeg uit tot een rechthoek (25 x 35 cm). Bestrijk het deeg met 1 eetl. olijfolie en laat 30 min. onafgedekt rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 215 °C.
-
Duw gaatjes in het gerezen deeg met uw vingers en bestrooi met het zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de koriander fijn.
-
Haal de focaccia uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Bestrooi met de koriander.
-
Afwerking:
-
Snij de focaccia in repen en serveer met de hummus. Ook lekker met een tapenade naar keuze.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de mix voor focaccia, 4 dl water en 20 ml olijfolie in een mengkom en meng tot een heel slap deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
-
Wrijf 1 eetl. olijfolie op uw handen en strijk het deeg uit tot een rechthoek (25 x 35 cm). Bestrijk het deeg met 1 eetl. olijfolie en laat 30 min. onafgedekt rijzen op kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 215 °C.
-
Duw gaatjes in het gerezen deeg met uw vingers en bestrooi met het zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de koriander fijn.
-
Haal de focaccia uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Bestrooi met de koriander.
-
Afwerking:
-
Snij de focaccia in repen en serveer met de hummus. Ook lekker met een tapenade naar keuze.