Versgebakken focaccia met trio van hummus
Versgebakken focaccia met trio van hummus

Versgebakken focaccia met trio van hummus

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 8.5 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de mix voor focaccia, 4 dl water en 20 ml olijfolie in een mengkom en meng tot een heel slap deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  3. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Wrijf 1 eetl. olijfolie op uw handen en strijk het deeg uit tot een rechthoek (25 x 35 cm). Bestrijk het deeg met 1 eetl. olijfolie en laat 30 min. onafgedekt rijzen op kamertemperatuur.

  5. Verwarm de oven voor op 215 °C.

  6. Duw gaatjes in het gerezen deeg met uw vingers en bestrooi met het zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Snipper intussen de koriander fijn.

  8. Haal de focaccia uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Bestrooi met de koriander.

  9. Afwerking:
  10. Snij de focaccia in repen en serveer met de hummus. Ook lekker met een tapenade naar keuze.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de mix voor focaccia, 4 dl water en 20 ml olijfolie in een mengkom en meng tot een heel slap deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  3. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Wrijf 1 eetl. olijfolie op uw handen en strijk het deeg uit tot een rechthoek (25 x 35 cm). Bestrijk het deeg met 1 eetl. olijfolie en laat 30 min. onafgedekt rijzen op kamertemperatuur.

  5. Verwarm de oven voor op 215 °C.

  6. Duw gaatjes in het gerezen deeg met uw vingers en bestrooi met het zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Snipper intussen de koriander fijn.

  8. Haal de focaccia uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Bestrooi met de koriander.

  9. Afwerking:
  10. Snij de focaccia in repen en serveer met de hummus. Ook lekker met een tapenade naar keuze.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 12.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 44.7 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 8.5 g
Zout 3 g

Bekijk het recept digitaal