Victoriabaars in de oven met witte selder en appel
Victoriabaars in de oven met witte selder en appel

Victoriabaars in de oven met witte selder en appel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 41.9 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de victoriabaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Rasp de schil van 1/3 citroen en pers daarna de helft.

  8. Snipper het knoflook en rasp de gember fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de citroenzeste en 1 eetl. boter toe.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Leg de victoriabaarsfi lets in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de gember en het knoflook glazig. Doe er de blokjes witte selder en appel bij en stoof 5 min.

  14. Overgiet met de kokosmelk. Breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder garen.

  15. Afwerking:
  16. Werk de borden eventueel af met platte peterselie of koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de victoriabaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Rasp de schil van 1/3 citroen en pers daarna de helft.

  8. Snipper het knoflook en rasp de gember fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de citroenzeste en 1 eetl. boter toe.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Leg de victoriabaarsfi lets in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de gember en het knoflook glazig. Doe er de blokjes witte selder en appel bij en stoof 5 min.

  14. Overgiet met de kokosmelk. Breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder garen.

  15. Afwerking:
  16. Werk de borden eventueel af met platte peterselie of koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 41.9 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal