- Bewaar

- Bewaar
Victoriabaars in de oven met witte selder en appel
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de victoriabaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Rasp de schil van 1/3 citroen en pers daarna de helft.
-
Snipper het knoflook en rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de citroenzeste en 1 eetl. boter toe.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de victoriabaarsfi lets in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de gember en het knoflook glazig. Doe er de blokjes witte selder en appel bij en stoof 5 min.
-
Overgiet met de kokosmelk. Breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Werk de borden eventueel af met platte peterselie of koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de victoriabaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Rasp de schil van 1/3 citroen en pers daarna de helft.
-
Snipper het knoflook en rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de citroenzeste en 1 eetl. boter toe.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg de victoriabaarsfi lets in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap. Verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de gember en het knoflook glazig. Doe er de blokjes witte selder en appel bij en stoof 5 min.
-
Overgiet met de kokosmelk. Breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Werk de borden eventueel af met platte peterselie of koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië