Viscurry met kokosrijst en zeekraal
Viscurry met kokosrijst en zeekraal

Viscurry met kokosrijst en zeekraal

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 45 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken van ± 3 cm. Laat de scampi's ook oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij 4 schijfjes van de limoen en pers de rest.

  5. Rasp de gember.

  6. Pers het knoflook.

  7. Pluk de blaadjes koriander.

  8. Snipper de ui fijn.

  9. Snipper het groene pepertje fijn (laat de pitjes erin als u graag pikant eet).

  10. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  11. Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snij in stukken.

  12. Bereiding:
  13. Doe het geperste knoflook, het citroengras, het groene pepertje en de geraspte gember in een kommetje en wrijf tot een grove pasta met de bolle kant van een lepel (u kan hiervoor ook een vijzel of blender gebruiken).

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  15. Voeg de knoflookpasta toe en bak 4 min.

  16. Voeg de kurkuma, het komijnpoeder, de kruidnagels en het korianderpoeder toe en laat nog even bakken.

  17. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  18. Doe de kokosmelk en de bouillon bij de knoflookpasta en voeg de wortelen toe. Laat ± 10 min. sudderen.

  19. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid met wat peper.

  20. Voeg de vis en de scampi's toe aan de knoflookpasta en laat nog 5 min. sudderen.

  21. Haal van het vuur, verwijder de kruidnagels en meng er het limoensap onder.

  22. Bestrooi met de helft van de koriander.

  23. Afwerking:
  24. Verdeel 3/4 van de zeekraal over de borden en schep er de viscurry over.

  25. Werk af met de rest van de zeekraal en de koriander.

  26. Serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in stukken van ± 3 cm. Laat de scampi's ook oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij 4 schijfjes van de limoen en pers de rest.

  5. Rasp de gember.

  6. Pers het knoflook.

  7. Pluk de blaadjes koriander.

  8. Snipper de ui fijn.

  9. Snipper het groene pepertje fijn (laat de pitjes erin als u graag pikant eet).

  10. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  11. Verwijder de buitenste laag van het citroengras en snij in stukken.

  12. Bereiding:
  13. Doe het geperste knoflook, het citroengras, het groene pepertje en de geraspte gember in een kommetje en wrijf tot een grove pasta met de bolle kant van een lepel (u kan hiervoor ook een vijzel of blender gebruiken).

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  15. Voeg de knoflookpasta toe en bak 4 min.

  16. Voeg de kurkuma, het komijnpoeder, de kruidnagels en het korianderpoeder toe en laat nog even bakken.

  17. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  18. Doe de kokosmelk en de bouillon bij de knoflookpasta en voeg de wortelen toe. Laat ± 10 min. sudderen.

  19. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid met wat peper.

  20. Voeg de vis en de scampi's toe aan de knoflookpasta en laat nog 5 min. sudderen.

  21. Haal van het vuur, verwijder de kruidnagels en meng er het limoensap onder.

  22. Bestrooi met de helft van de koriander.

  23. Afwerking:
  24. Verdeel 3/4 van de zeekraal over de borden en schep er de viscurry over.

  25. Werk af met de rest van de zeekraal en de koriander.

  26. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 45 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Argento Selección Viognier Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal