Volkorennoedels met gemarineerde varkensreepjes en wokgroenten
Volkorennoedels met gemarineerde varkensreepjes en wokgroenten

Volkorennoedels met gemarineerde varkensreepjes en wokgroenten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3167 kj
Energie 757 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 75.5 g
Suiker 17.4 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 43.1 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij het vlees eerst in heel fijne repen en dan in kleinere stukjes van ± 1 cm. Meng het vlees met de sojasaus, de sesamzaadjes en de suiker.

  3. Verhit de helft van de olie in een (wok)pan en stoof de groenten ± 10 min. Kruid met peper en zout. Haal de groenten uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olie in dezelfde (wok)pan en voeg het vlees toe met de marinade. Laat 4 à 5 min. bakken.

  5. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Meng de groenten onder de noedels en verdeel over kommetjes. Bedek met het vlees en werk eventueel af met extra sesamzaadjes.

Tip
Sojasaus bewaren

Bewaar je sojasaus na opening in de koelkast, dan blijft ze langer goed.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij het vlees eerst in heel fijne repen en dan in kleinere stukjes van ± 1 cm. Meng het vlees met de sojasaus, de sesamzaadjes en de suiker.

  3. Verhit de helft van de olie in een (wok)pan en stoof de groenten ± 10 min. Kruid met peper en zout. Haal de groenten uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olie in dezelfde (wok)pan en voeg het vlees toe met de marinade. Laat 4 à 5 min. bakken.

  5. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Meng de groenten onder de noedels en verdeel over kommetjes. Bedek met het vlees en werk eventueel af met extra sesamzaadjes.

Tip
Sojasaus bewaren

Bewaar je sojasaus na opening in de koelkast, dan blijft ze langer goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3167 kj
Energie 757 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 75.5 g
Suiker 17.4 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 43.1 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Barramundi Shiraz-Viognier Australië Bier Delta IPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal