Volkorenpasta met spinazie, spek en duo van champignons
Volkorenpasta met spinazie, spek en duo van champignons

Volkorenpasta met spinazie, spek en duo van champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 77.6 g
Suiker 6.7 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 48.5 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Hak de spinazie grof.

  9. Bereiding:
  10. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 dl kookvocht opzij. Laat de pasta uitlekken en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  11. Bak intussen de spekreepjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen 2 min. Voeg het knoflook en de tijm toe, meng goed en laat even meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Voeg de spinazie toe en roer goed. Laat garen tot de spinazie volledig geslonken is. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng er de ricotta en de helft van de parmezaan onder. Giet het kookvocht erbij en laat even sudderen.

  15. Voeg de pasta en de spekreepjes toe en meng goed onder de saus.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de lente-uitjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g volkorenpenne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Bak 50 g oesterzwammen (in stukjes) en 50 g gesneden champignons in 1 koffiel. plantaardige olie. 3 Meng met de pasta en rasp er 1 koffiel. parmezaan over. Meng er de blaadjes van 1/3 takje verse tijm onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Hak de spinazie grof.

  9. Bereiding:
  10. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 dl kookvocht opzij. Laat de pasta uitlekken en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  11. Bak intussen de spekreepjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen 2 min. Voeg het knoflook en de tijm toe, meng goed en laat even meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Voeg de spinazie toe en roer goed. Laat garen tot de spinazie volledig geslonken is. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng er de ricotta en de helft van de parmezaan onder. Giet het kookvocht erbij en laat even sudderen.

  15. Voeg de pasta en de spekreepjes toe en meng goed onder de saus.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de lente-uitjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g volkorenpenne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Bak 50 g oesterzwammen (in stukjes) en 50 g gesneden champignons in 1 koffiel. plantaardige olie. 3 Meng met de pasta en rasp er 1 koffiel. parmezaan over. Meng er de blaadjes van 1/3 takje verse tijm onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 37 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 77.6 g
Suiker 6.7 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 48.5 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Surfine Saison-bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal