- Bewaar

- Bewaar
Volkorenpasta met spinazie, spek en duo van champignons
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Saison-bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak de spinazie grof.
-
Bereiding:
-
Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 dl kookvocht opzij. Laat de pasta uitlekken en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Bak intussen de spekreepjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen 2 min. Voeg het knoflook en de tijm toe, meng goed en laat even meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de spinazie toe en roer goed. Laat garen tot de spinazie volledig geslonken is. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng er de ricotta en de helft van de parmezaan onder. Giet het kookvocht erbij en laat even sudderen.
-
Voeg de pasta en de spekreepjes toe en meng goed onder de saus.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de parmezaan en de lente-uitjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g volkorenpenne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Bak 50 g oesterzwammen (in stukjes) en 50 g gesneden champignons in 1 koffiel. plantaardige olie. 3 Meng met de pasta en rasp er 1 koffiel. parmezaan over. Meng er de blaadjes van 1/3 takje verse tijm onder.
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Saison-bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Rasp de parmezaan.
-
Hak de spinazie grof.
-
Bereiding:
-
Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 2 dl kookvocht opzij. Laat de pasta uitlekken en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Bak intussen de spekreepjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen 2 min. Voeg het knoflook en de tijm toe, meng goed en laat even meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de spinazie toe en roer goed. Laat garen tot de spinazie volledig geslonken is. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng er de ricotta en de helft van de parmezaan onder. Giet het kookvocht erbij en laat even sudderen.
-
Voeg de pasta en de spekreepjes toe en meng goed onder de saus.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de parmezaan en de lente-uitjes.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g volkorenpenne gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Bak 50 g oesterzwammen (in stukjes) en 50 g gesneden champignons in 1 koffiel. plantaardige olie. 3 Meng met de pasta en rasp er 1 koffiel. parmezaan over. Meng er de blaadjes van 1/3 takje verse tijm onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Surfine Saison-bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië