- Bewaar

- Bewaar
Volkorenpenne met scampi en pompoensaus
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Snij de sjalotten in grove stukken en de teentjes knoflook in 2.
-
Rasp de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de pompoenblokjes, de sjalotten en het knoflook over.
-
Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en doe alles in een kom. Voeg de kippenbouillon en de lichte room toe en mix tot een gladde saus.
-
Laat sudderen op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. op een hoog vuur.
-
Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er wat pompoensaus over.
-
Leg in elk bord 8 scampi's en werk af met de geraspte parmezaan.
De pompoensaus kan u perfect een dag op voorhand maken. Dat spaart op het moment zelf heel wat tijd uit.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Snij de sjalotten in grove stukken en de teentjes knoflook in 2.
-
Rasp de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de pompoenblokjes, de sjalotten en het knoflook over.
-
Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en doe alles in een kom. Voeg de kippenbouillon en de lichte room toe en mix tot een gladde saus.
-
Laat sudderen op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. op een hoog vuur.
-
Kruid goed met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er wat pompoensaus over.
-
Leg in elk bord 8 scampi's en werk af met de geraspte parmezaan.
De pompoensaus kan u perfect een dag op voorhand maken. Dat spaart op het moment zelf heel wat tijd uit.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot