Volkorenpenne met scampi en pompoensaus
Volkorenpenne met scampi en pompoensaus

Volkorenpenne met scampi en pompoensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 71.4 g
Eiwit 57.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de sjalotten in grove stukken en de teentjes knoflook in 2.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de pompoenblokjes, de sjalotten en het knoflook over.

  11. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en doe alles in een kom. Voeg de kippenbouillon en de lichte room toe en mix tot een gladde saus.

  13. Laat sudderen op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. op een hoog vuur.

  16. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er wat pompoensaus over.

  19. Leg in elk bord 8 scampi's en werk af met de geraspte parmezaan.

Tip

De pompoensaus kan u perfect een dag op voorhand maken. Dat spaart op het moment zelf heel wat tijd uit.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de sjalotten in grove stukken en de teentjes knoflook in 2.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de pompoenblokjes, de sjalotten en het knoflook over.

  11. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en doe alles in een kom. Voeg de kippenbouillon en de lichte room toe en mix tot een gladde saus.

  13. Laat sudderen op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. op een hoog vuur.

  16. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de pasta over diepe borden en lepel er wat pompoensaus over.

  19. Leg in elk bord 8 scampi's en werk af met de geraspte parmezaan.

Tip

De pompoensaus kan u perfect een dag op voorhand maken. Dat spaart op het moment zelf heel wat tijd uit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 71.4 g
Eiwit 57.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal