- Bewaar

- Bewaar
Waterkerssoep met prei en toastjes met mierikswortelroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prei in grove stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Dek af en laat nog 15 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om, maar laat niet bruinen (voeg eventueel 1 à 2 eetl. water toe).
-
Voeg de bouillonblokjes samen met 1 L water toe aan de prei. Doe er de aardappelen bij en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en voeg 3/4 van de waterkers toe.
-
Mix de soep grof met een staafmixer.
-
Meng de mierikswortelroom met de zure room en kruid met peper. Verdeel over de Zweedse broodjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden. Werk de broodjes af met een draai van de pepermoelen en de rest van de waterkers.
Deze soep kan u bijna helemaal vooraf maken. Voeg de waterkers pas de dag zelf toe, zo blijft de soep mooi groen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de prei in grove stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Dek af en laat nog 15 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om, maar laat niet bruinen (voeg eventueel 1 à 2 eetl. water toe).
-
Voeg de bouillonblokjes samen met 1 L water toe aan de prei. Doe er de aardappelen bij en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en voeg 3/4 van de waterkers toe.
-
Mix de soep grof met een staafmixer.
-
Meng de mierikswortelroom met de zure room en kruid met peper. Verdeel over de Zweedse broodjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden. Werk de broodjes af met een draai van de pepermoelen en de rest van de waterkers.
Deze soep kan u bijna helemaal vooraf maken. Voeg de waterkers pas de dag zelf toe, zo blijft de soep mooi groen.