Waterkerssoep met prei en toastjes met mierikswortelroom
Waterkerssoep met prei en toastjes met mierikswortelroom

Waterkerssoep met prei en toastjes met mierikswortelroom

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 52.7 g
Suiker 6 g
Vezel 7 g
Eiwit 9.4 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de prei in grove stukken.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken van 1 cm.

  6. Pluk de blaadjes waterkers.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Dek af en laat nog 15 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om, maar laat niet bruinen (voeg eventueel 1 à 2 eetl. water toe).

  9. Voeg de bouillonblokjes samen met 1 L water toe aan de prei. Doe er de aardappelen bij en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en voeg 3/4 van de waterkers toe.

  10. Mix de soep grof met een staafmixer.

  11. Meng de mierikswortelroom met de zure room en kruid met peper. Verdeel over de Zweedse broodjes.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden. Werk de broodjes af met een draai van de pepermoelen en de rest van de waterkers.

Tip

Deze soep kan u bijna helemaal vooraf maken. Voeg de waterkers pas de dag zelf toe, zo blijft de soep mooi groen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de prei in grove stukken.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken van 1 cm.

  6. Pluk de blaadjes waterkers.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Dek af en laat nog 15 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om, maar laat niet bruinen (voeg eventueel 1 à 2 eetl. water toe).

  9. Voeg de bouillonblokjes samen met 1 L water toe aan de prei. Doe er de aardappelen bij en breng aan de kook. Dek af en laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en voeg 3/4 van de waterkers toe.

  10. Mix de soep grof met een staafmixer.

  11. Meng de mierikswortelroom met de zure room en kruid met peper. Verdeel over de Zweedse broodjes.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over diepe borden. Werk de broodjes af met een draai van de pepermoelen en de rest van de waterkers.

Tip

Deze soep kan u bijna helemaal vooraf maken. Voeg de waterkers pas de dag zelf toe, zo blijft de soep mooi groen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 10.6 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 52.7 g
Suiker 6 g
Vezel 7 g
Eiwit 9.4 g
Zout 3.2 g

Bekijk het recept digitaal