- Bewaar

- Bewaar
Witloofsoep met quinoa en spiesje van gerookte zalm
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Toscana Bianco I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano - Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Hak de platte peterselie en de hazelnoten fijn.
-
Snij de gerookte zalm in repen.
-
Rits de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn af. Steek op elk takje een reepje zalm in accordeonvorm.
-
Snij de ui en het knoflook grof. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 1 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Meng er de platte peterselie en de hazelnoten onder.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het witloof toe en bestrooi met de bloemsuiker. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min koken. Kruid met peper. Mix tot een gladde soep.
-
Afwerking:
-
Meng net voor het opdienen de zure room onder de soep. Verdeel over de borden. Bestrooi met de quinoa en leg er een takje rozemarijn met gerookte zalm in.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Toscana Bianco I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano - Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Hak de platte peterselie en de hazelnoten fijn.
-
Snij de gerookte zalm in repen.
-
Rits de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn af. Steek op elk takje een reepje zalm in accordeonvorm.
-
Snij de ui en het knoflook grof. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 1 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Meng er de platte peterselie en de hazelnoten onder.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg het witloof toe en bestrooi met de bloemsuiker. Overgiet met de kippenbouillon en laat 15 min koken. Kruid met peper. Mix tot een gladde soep.
-
Afwerking:
-
Meng net voor het opdienen de zure room onder de soep. Verdeel over de borden. Bestrooi met de quinoa en leg er een takje rozemarijn met gerookte zalm in.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Pater Blond abdijbier Wijn Toscana Bianco I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano - Toscana - Italië