Wok van veggiegyros met kokos en groene curry
Wok van veggiegyros met kokos en groene curry

Wok van veggiegyros met kokos en groene curry

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 63.4 g
Eiwit 33.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de Chinese kool in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak de diepgevroren gyros 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  8. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Doe er de champignons, de paprika en de Chinese kool bij en roerbak

  9. 10 min. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe en laat nog enkele min. garen. Doe de gyros weer bij.

  10. Kook ondertussen de rijst in lichtgezouten water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de Chinese kool in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.

  3. Snij de champignons in schijfjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en bak de diepgevroren gyros 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.

  8. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Doe er de champignons, de paprika en de Chinese kool bij en roerbak

  9. 10 min. Voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe en laat nog enkele min. garen. Doe de gyros weer bij.

  10. Kook ondertussen de rijst in lichtgezouten water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 63.4 g
Eiwit 33.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal