Wraps uit de oven met rode ui, spitskool en puntpaprika
Wraps uit de oven met rode ui, spitskool en puntpaprika

Wraps uit de oven met rode ui, spitskool en puntpaprika

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Energie 2506 kj
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 74.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 14.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 10 min. in de oven
  2. Snij de spitskool in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij heel fijn. Snij de puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne reepjes. Snij de champignons in 4.

  3. Snij de rode uien in ringen en snipper het knoflook fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de spitskool en de puntpaprika toe en stoof 8 min. Kruid met de cayennepeper, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg toe aan de spitskool en de puntpaprika.

  7. Giet de tomato frito in een ruime ovenschaal, kruid met de rest van de Italiaanse kruiden en peper, en roer eens door elkaar.

  8. Verdeel de groentemengeling over de wraps en bestrooi met het geraspte kaasalternatief. Hou een beetje opzij voor de afwerking.

  9. Rol de wraps strak op en snij er de uiteinden af. Snij elke wrap in 4 gelijke rolletjes. Zet ze rechtop in de ovenschaal en bestrooi met de rest van het geraspte kaasalternatief. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 10 min. in de oven
  2. Snij de spitskool in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij heel fijn. Snij de puntpaprika in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne reepjes. Snij de champignons in 4.

  3. Snij de rode uien in ringen en snipper het knoflook fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de spitskool en de puntpaprika toe en stoof 8 min. Kruid met de cayennepeper, de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg toe aan de spitskool en de puntpaprika.

  7. Giet de tomato frito in een ruime ovenschaal, kruid met de rest van de Italiaanse kruiden en peper, en roer eens door elkaar.

  8. Verdeel de groentemengeling over de wraps en bestrooi met het geraspte kaasalternatief. Hou een beetje opzij voor de afwerking.

  9. Rol de wraps strak op en snij er de uiteinden af. Snij elke wrap in 4 gelijke rolletjes. Zet ze rechtop in de ovenschaal en bestrooi met de rest van het geraspte kaasalternatief. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Energie 2506 kj
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 74.6 g
Suiker 15.5 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 14.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hecho Mano Chardonnay-Macabeo Spanje Bier Super 8 Flandrien Blond bier

Bekijk het recept digitaal