- Bewaar

- Bewaar
Zalm met groene asperges en kruidenkoekje
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien op kamertemperatuur. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij intussen de groene asperges in de lengte in 4.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Klop de eidooier los.
-
Rol het bladerdeeg lichtjes uit en bestrijk met de kruidenkaas. Vouw het bladerdeeg dicht. Steek met een stervormig uitsteekvormpje 4 sterren uit. Bestrijk met het losgeklopte eigeel en bestrooi met het sesamzaad.
-
Bak de amandelschilfers goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de bladerdeegsterren op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er het ei en 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Giet er de visfond bij en schraap de braadresten los.
-
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de asperges 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel enkele aspergepunten over de borden en schik er een stuk zalm op. Lepel er wat braadvocht over en leg er wat radijsscheuten op. Geef er enkele bolletjes puree bij en bestrooi met de amandelschilfers. Werk af met de bladerdeegsterren.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het bladerdeeg 10 min. ontdooien op kamertemperatuur. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij intussen de groene asperges in de lengte in 4.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Klop de eidooier los.
-
Rol het bladerdeeg lichtjes uit en bestrijk met de kruidenkaas. Vouw het bladerdeeg dicht. Steek met een stervormig uitsteekvormpje 4 sterren uit. Bestrijk met het losgeklopte eigeel en bestrooi met het sesamzaad.
-
Bak de amandelschilfers goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de bladerdeegsterren op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er het ei en 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Giet er de visfond bij en schraap de braadresten los.
-
Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de asperges 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel enkele aspergepunten over de borden en schik er een stuk zalm op. Lepel er wat braadvocht over en leg er wat radijsscheuten op. Geef er enkele bolletjes puree bij en bestrooi met de amandelschilfers. Werk af met de bladerdeegsterren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier