- Bewaar

- Bewaar
Zalm Wellington met groene asperges en knolselder-bieslookpuree
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Tripel Bio glutenvrij Sterk blond bier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Laat 1 min. onafgedekt koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Klop de eidooier los met een klein scheutje water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg het taartdeeg open en snij de vellen in 2. Leg op elk stuk deeg enkele asperges en daarop een stuk zalm. Kruid met peper en zout en vouw het deeg dicht. Draai de pakketjes om. Snij voorzichtig schuine lijnen in het deeg met een mes (maak ruiten). Bestrijk met de losgeklopte eidooier. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de lactosevrije melk en de margarine toe en pureer. Kruid met peper en zout en meng er het bieslook onder.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en bak de pancetta 1 min. krokant.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalm met wat puree en werk af met de rivierkreeftjes en de sneetjes pancetta.
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Tripel Bio glutenvrij Sterk blond bier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmfilets volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten. Laat 1 min. onafgedekt koken in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Klop de eidooier los met een klein scheutje water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Leg het taartdeeg open en snij de vellen in 2. Leg op elk stuk deeg enkele asperges en daarop een stuk zalm. Kruid met peper en zout en vouw het deeg dicht. Draai de pakketjes om. Snij voorzichtig schuine lijnen in het deeg met een mes (maak ruiten). Bestrijk met de losgeklopte eidooier. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de lactosevrije melk en de margarine toe en pureer. Kruid met peper en zout en meng er het bieslook onder.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en bak de pancetta 1 min. krokant.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalm met wat puree en werk af met de rivierkreeftjes en de sneetjes pancetta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Tripel Bio glutenvrij Sterk blond bier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas - Spanje