Zalmfilet met pistachecrumble, bloemkool en kruidige krieltjes
Zalmfilet met pistachecrumble, bloemkool en kruidige krieltjes

Zalmfilet met pistachecrumble, bloemkool en kruidige krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 838 kcal
Vet 51.3 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 8.4 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 50.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de takjes dille.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Snipper 1 teentje knoflook en de rode ui fijn.

  7. Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  8. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Mix de fille met 1 gepeld teentje knoflook, de pistachenoten, de citroenzeste, 1,5 eetl. boter, zwarte peper en zout.

  12. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en schik er de vis in. Bedek de vis met de pistachemengeling. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, grof zout en zwarte peper.

  13. Zet de vis en de bloemkool 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook intussen de krieltjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof het fijngesnipperde knoflook en de rode ui glazig. Voeg de krieltjes toe en bak 6 min.

  16. Kruid met het kruidentuiltje, het bieslook, zwarte peper en zout. Laat nog 2 min. verder garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de takjes dille.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  6. Snipper 1 teentje knoflook en de rode ui fijn.

  7. Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  8. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Mix de fille met 1 gepeld teentje knoflook, de pistachenoten, de citroenzeste, 1,5 eetl. boter, zwarte peper en zout.

  12. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en schik er de vis in. Bedek de vis met de pistachemengeling. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, grof zout en zwarte peper.

  13. Zet de vis en de bloemkool 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook intussen de krieltjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof het fijngesnipperde knoflook en de rode ui glazig. Voeg de krieltjes toe en bak 6 min.

  16. Kruid met het kruidentuiltje, het bieslook, zwarte peper en zout. Laat nog 2 min. verder garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 838 kcal
Vet 51.3 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 8.4 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 50.4 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal