- Bewaar

- Bewaar
Zalmfilet met pistachecrumble, bloemkool en kruidige krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pluk de blaadjes van de takjes dille.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Snipper 1 teentje knoflook en de rode ui fijn.
-
Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Mix de fille met 1 gepeld teentje knoflook, de pistachenoten, de citroenzeste, 1,5 eetl. boter, zwarte peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en schik er de vis in. Bedek de vis met de pistachemengeling. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, grof zout en zwarte peper.
-
Zet de vis en de bloemkool 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de krieltjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof het fijngesnipperde knoflook en de rode ui glazig. Voeg de krieltjes toe en bak 6 min.
-
Kruid met het kruidentuiltje, het bieslook, zwarte peper en zout. Laat nog 2 min. verder garen.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pluk de blaadjes van de takjes dille.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Snipper 1 teentje knoflook en de rode ui fijn.
-
Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Mix de fille met 1 gepeld teentje knoflook, de pistachenoten, de citroenzeste, 1,5 eetl. boter, zwarte peper en zout.
-
Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en schik er de vis in. Bedek de vis met de pistachemengeling. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, grof zout en zwarte peper.
-
Zet de vis en de bloemkool 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de krieltjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en stoof het fijngesnipperde knoflook en de rode ui glazig. Voeg de krieltjes toe en bak 6 min.
-
Kruid met het kruidentuiltje, het bieslook, zwarte peper en zout. Laat nog 2 min. verder garen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux