Zalmgebraad met gevulde courgette en gegrilde asperges met avocadosaus
Zalmgebraad met gevulde courgette en gegrilde asperges met avocadosaus

Zalmgebraad met gevulde courgette en gegrilde asperges met avocadosaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 49.2 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 31.1 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uiteindes van de courgette en verwijder de kern met een appelboor. Verwijder de pitten en hak het vruchtvlees grof.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Spoel de quinoa onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de helft van het knoflook 1 min. Meng er het vruchtvlees van de courgette, de quinoa en de pijnboompitten onder. Vul de courgettes op met het mengsel en gebruik een cocktailprikker om de uiteindes weer vast te maken.

  6. Rits de blaadjes dille los en snipper fijn.

  7. Verwijder de pit uit de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Meng er de zure room, de dille en de appelazijn onder. Kruid met peper en zout en dek luchtdicht af.

  8. Prik de groene-aspergepunten op 2 brochettestokjes. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bak de courgette ± 30 min. gaar op de barbecue. Draai regelmatig om.

  11. Plaats intussen een aluminiumschaaltje op de barbecue en laat het zalmgebraad er ± 20 min. op garen. Schik de tapastomaten op de vis en laat mee garen.

  12. Gril de aspergepunten 5 à 10 min. beetgaar.

  13. Snij de courgette in 8 gelijke schijfjes en serveer met een stuk zalm, de tapastomaten en de aspergepunten. Werk af met de avocadosaus.

Tip

Liever lactosevrij? Vervang de zure room dan door 3 eetl. plantaardig alternatief voor yoghurt (bv. Alpro Greek Style)

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uiteindes van de courgette en verwijder de kern met een appelboor. Verwijder de pitten en hak het vruchtvlees grof.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Spoel de quinoa onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de helft van het knoflook 1 min. Meng er het vruchtvlees van de courgette, de quinoa en de pijnboompitten onder. Vul de courgettes op met het mengsel en gebruik een cocktailprikker om de uiteindes weer vast te maken.

  6. Rits de blaadjes dille los en snipper fijn.

  7. Verwijder de pit uit de avocado en prak het vruchtvlees fijn. Meng er de zure room, de dille en de appelazijn onder. Kruid met peper en zout en dek luchtdicht af.

  8. Prik de groene-aspergepunten op 2 brochettestokjes. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bak de courgette ± 30 min. gaar op de barbecue. Draai regelmatig om.

  11. Plaats intussen een aluminiumschaaltje op de barbecue en laat het zalmgebraad er ± 20 min. op garen. Schik de tapastomaten op de vis en laat mee garen.

  12. Gril de aspergepunten 5 à 10 min. beetgaar.

  13. Snij de courgette in 8 gelijke schijfjes en serveer met een stuk zalm, de tapastomaten en de aspergepunten. Werk af met de avocadosaus.

Tip

Liever lactosevrij? Vervang de zure room dan door 3 eetl. plantaardig alternatief voor yoghurt (bv. Alpro Greek Style)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Vet 49.2 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 31.1 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. `Vielles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal