Zeevruchten met gember en oesterzwammen
Zeevruchten met gember en oesterzwammen

Zeevruchten met gember en oesterzwammen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 40 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zeevruchten ontdooien. Dep goed droog.

  4. Laat diepgevroren broccoli grotendeels ontdooien. Snij in kleinere roosjes en dep goed droog.

  5. Snij de oesterzwammen in reepjes en de kastanjechampignons in schijfjes.

  6. Snipper de knoflook fijn.

  7. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  8. Snij de rode uien in halve maantjes.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Bak de rode ui, de knoflook en de gember gedurende 2 min. al roerend.

  12. Voeg de zeevruchten, de broccoliroosjes, de champignons, de oesterzwammen en 3 eetl. ketjap manis toe.

  13. Giet er de groentebouillon bij en blijf nog 2 min. roeren. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Strooi er de versgesnipperde koriander over en dien op met Thaïse rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zeevruchten ontdooien. Dep goed droog.

  4. Laat diepgevroren broccoli grotendeels ontdooien. Snij in kleinere roosjes en dep goed droog.

  5. Snij de oesterzwammen in reepjes en de kastanjechampignons in schijfjes.

  6. Snipper de knoflook fijn.

  7. Schil het stukje gember en snij in fijne staafjes.

  8. Snij de rode uien in halve maantjes.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Bak de rode ui, de knoflook en de gember gedurende 2 min. al roerend.

  12. Voeg de zeevruchten, de broccoliroosjes, de champignons, de oesterzwammen en 3 eetl. ketjap manis toe.

  13. Giet er de groentebouillon bij en blijf nog 2 min. roeren. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Strooi er de versgesnipperde koriander over en dien op met Thaïse rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 40 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Tarapacá Sauvignon Blanc Chili

Bekijk het recept digitaal