Zeevruchtencocktail met sherry en witte selder
Zeevruchtencocktail met sherry en witte selder

Zeevruchtencocktail met sherry en witte selder

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 16.6 g
Eiwit 32.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de selder en de prei in hapklare reepjes en de champignons in schijfjes. Snipper de lente-uitjes zeer fijn.

  3. Maak in een soepkop een mengsel van de sherry, het citroensap, de sojasaus, de paprika, de suiker, de cayennepeper, peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Laat de olie heet worden en roer er de geperste lookteentjes door. Voeg de selder en de prei toe en laat, terwijl u blijft roeren, 3 min. bakken.

  6. Doe er de diepgevroren zeevruchten bij en laat ze al roerend 3 min. meebakken.

  7. Voeg de champignons en het sherrymengsel toe en laat nog 2 min. bakken.

  8. Afwerking:
  9. Bind met wat instantsausbinder en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met rijst, bv. gekookt in een bouillonblokje voor oosterse rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de selder en de prei in hapklare reepjes en de champignons in schijfjes. Snipper de lente-uitjes zeer fijn.

  3. Maak in een soepkop een mengsel van de sherry, het citroensap, de sojasaus, de paprika, de suiker, de cayennepeper, peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Laat de olie heet worden en roer er de geperste lookteentjes door. Voeg de selder en de prei toe en laat, terwijl u blijft roeren, 3 min. bakken.

  6. Doe er de diepgevroren zeevruchten bij en laat ze al roerend 3 min. meebakken.

  7. Voeg de champignons en het sherrymengsel toe en laat nog 2 min. bakken.

  8. Afwerking:
  9. Bind met wat instantsausbinder en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes. Dien op met rijst, bv. gekookt in een bouillonblokje voor oosterse rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 16.6 g
Eiwit 32.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Geurige en fruitige Chileense witte wijn, voorzien van een opwekkende frisheid. Jong en koel drinken. Wijn Les Lauzes Chardonnay Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal