Zelfgemaakt naanbrood
Zelfgemaakt naanbrood

Zelfgemaakt naanbrood

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 3.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook heel fijn en meng met de arachideolie, de sesamzaadjes, peper en zout.

  4. Snipper de koriander grof.

  5. Bereiding:
  6. Meng de yoghurt, het zelfrijzende bakmeel en 3 g zout in een mengkom en kneed tot een stevig deel. Verdeel het deeg in 4 bolletjes.

  7. Verhit een grillpan of een pan met antiaanbaklaag.

  8. Rol intussen de deegrolletjes met een deegrol uit tot 4 platte ovalen.

  9. Strijk de hete pan in met wat knoflookolie (doe dit met een keukenborsteltje).

  10. Leg er een stuk naanbrood in en bak 3 à 4 min. Besmeer intussen de bovenkant met knoflookolie. Draai om en bak opnieuw 3 à 4 min. Werk af met de koriander.

Tip

Gaat het bakken te snel? Zet het vuur dan zachter of haal het naanbrood uit de pan en laat verder garen in de oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper het knoflook heel fijn en meng met de arachideolie, de sesamzaadjes, peper en zout.

  4. Snipper de koriander grof.

  5. Bereiding:
  6. Meng de yoghurt, het zelfrijzende bakmeel en 3 g zout in een mengkom en kneed tot een stevig deel. Verdeel het deeg in 4 bolletjes.

  7. Verhit een grillpan of een pan met antiaanbaklaag.

  8. Rol intussen de deegrolletjes met een deegrol uit tot 4 platte ovalen.

  9. Strijk de hete pan in met wat knoflookolie (doe dit met een keukenborsteltje).

  10. Leg er een stuk naanbrood in en bak 3 à 4 min. Besmeer intussen de bovenkant met knoflookolie. Draai om en bak opnieuw 3 à 4 min. Werk af met de koriander.

Tip

Gaat het bakken te snel? Zet het vuur dan zachter of haal het naanbrood uit de pan en laat verder garen in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 3.3 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 9.1 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal