Zoetzure paprikasaus
Zoetzure paprikasaus

Zoetzure paprikasaus

20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig.

  7. Voeg de paprikastukjes, de ketchup en 2 dl water toe. Laat 40 min. stoven op een zacht vuur.

  8. Voeg de bruine suiker toe en laat nog 5 min. stoven.

  9. Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Deze saus is lekker warm, lauw of koud. Presenteer ze in buffetvorm met gegrilde boerenworsten, varkensbrochettes en kippenpilons (barbecuecolli voor personen, Colruyt-beenhouwerij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig.

  7. Voeg de paprikastukjes, de ketchup en 2 dl water toe. Laat 40 min. stoven op een zacht vuur.

  8. Voeg de bruine suiker toe en laat nog 5 min. stoven.

  9. Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Deze saus is lekker warm, lauw of koud. Presenteer ze in buffetvorm met gegrilde boerenworsten, varkensbrochettes en kippenpilons (barbecuecolli voor personen, Colruyt-beenhouwerij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 0.7 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal