Zomerse salade met nectarine, tomaat en buffelmozzarella
Zomerse salade met nectarine, tomaat en buffelmozzarella

Zomerse salade met nectarine, tomaat en buffelmozzarella

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 311 kcal
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 10.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 10 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pluk de oregano.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Scheur de mozzarella in stukken.

  7. Snij de nectarines in 2, verwijder de pit en snij in partjes.

  8. Snij de olijven in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de kerstomaten en de halfgedroogde tomaten over een ruime serveerschaal. Verdeel er eerst de nectarines over, dan de olijven, de oregano en de mozzarella.

  11. Besprenkel met de olie van de halfgedroogde tomaten. Kruid met zwarte peper en Himalaya-zout en bestrooi met de citroenzeste.

Tip

- Serveer met een stukje brood of snij alles wat kleiner en maak er bruschetta's van. - Zorg dat je tomaten en nectarines op kamertemperatuur zijn, dan smaakt de salade nog lekkerder. - Ook lekker met wat sneetjes gedroogde ham.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pluk de oregano.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Scheur de mozzarella in stukken.

  7. Snij de nectarines in 2, verwijder de pit en snij in partjes.

  8. Snij de olijven in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de kerstomaten en de halfgedroogde tomaten over een ruime serveerschaal. Verdeel er eerst de nectarines over, dan de olijven, de oregano en de mozzarella.

  11. Besprenkel met de olie van de halfgedroogde tomaten. Kruid met zwarte peper en Himalaya-zout en bestrooi met de citroenzeste.

Tip

- Serveer met een stukje brood of snij alles wat kleiner en maak er bruschetta's van. - Zorg dat je tomaten en nectarines op kamertemperatuur zijn, dan smaakt de salade nog lekkerder. - Ook lekker met wat sneetjes gedroogde ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 311 kcal
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 10.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 10 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal