Zuiderse groentetaart
Zuiderse groentetaart

Zuiderse groentetaart

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 41.3 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 13.1 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 13.7 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 30 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de aubergine, de courgette, de trostomaten en het geitenkaasrolletje in schijfjes. Snij de rode ui in dunne ringen. Snij de artisjokharten in stukjes en scheur het basilicum grof.

  3. Leg de aubergine, de courgette en de rode ui op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix. Zet ± 10 min. in de oven. Haal uit de oven en laat licht afkoelen.

  4. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Smeer er de pesto over en bestrooi met de artisjok. Verdeel er de helft van de aubergine, de courgette en de rode ui over. Schik er dan dakpansgewijs de tomaten, de geitenkaas en de rest van de aubergine, de courgette en de rode ui op. Kruid met peper.

  5. Verdeel de halfgedroogde tomaten over de taart en zet ± 20 min. in de oven. Werk af met het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 30 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de aubergine, de courgette, de trostomaten en het geitenkaasrolletje in schijfjes. Snij de rode ui in dunne ringen. Snij de artisjokharten in stukjes en scheur het basilicum grof.

  3. Leg de aubergine, de courgette en de rode ui op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix. Zet ± 10 min. in de oven. Haal uit de oven en laat licht afkoelen.

  4. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Smeer er de pesto over en bestrooi met de artisjok. Verdeel er de helft van de aubergine, de courgette en de rode ui over. Schik er dan dakpansgewijs de tomaten, de geitenkaas en de rest van de aubergine, de courgette en de rode ui op. Kruid met peper.

  5. Verdeel de halfgedroogde tomaten over de taart en zet ± 20 min. in de oven. Werk af met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 41.3 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 13.1 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 13.7 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Victoria Sterk blond bier Wijn Artisans Partisans 'Cuve N° 102’ I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal