De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Laagste prijzen

Hoe vergelijken we?

We vergelijken onze prijzen met die in andere grote winkels

In onze winkels zijn alle prijzen de laagste. Daarvoor vergelijken onze medewerkers de prijzen van onze producten met die van identieke producten of producten met een vergelijkbare kwaliteit in andere grote winkels in jouw streek.

62 medewerkers noteren dagelijks meer dan 62.000 prijzen. Indien nodig verlagen we onze prijs en wordt deze een rode prijs (rode prijs = verlaagde prijs).

Reacties van vandaag

Hoe pakken we dat aan?

Gelijkaardige producten 
We vergelijken altijd de prijzen van dezelfde of gelijkaardige producten. Een potlood met gom vergelijken we bijvoorbeeld niet met een potlood zonder gom.

Dezelfde formaten 
Verschillende formaten rekenen we om naar de prijs per kilogram, liter, meter of stuk.

Dezelfde merklaag 
We vergelijken de prijzen van de producten ook binnen hun merklaag: nationale merken met dezelfde nationale merken in andere winkels, ons huismerk Boni Selection met het huismerk van een andere supermarkt en onze eersteprijsproducten van Everyday met die in andere winkels.

Ook promoties van andere winkels: alle promoties onder één dak

Ook alle promotiefolders van andere winkels pluizen we systematisch uit. Deze promoties vergelijken we met de Colruyt-prijzen en -kortingen.

Indien nodig verlagen we onze prijs. In de winkel herken je deze aangepaste prijs aan de rode prijs met de melding 'reactie promo concurrent' op het prijsetiket.

Je profiteert er onmiddellijk van!

Van zodra onze medewerkers een prijs hebben aangepast in het centrale prijssysteem, zie je die onmiddellijk op het prijsetiket in de winkel.

  • via een snelprinter (in de winkels met papieren prijsetiketten). Onze winkelmedewerkers plaatsen het nieuwe etiket bij het product in de rekken.
  • volledig automatisch (voor de winkels met elektronische prijsetikketen). Tegen februari 2020 zijn alle Colruyt-winkels uitgerust met elektronische prijsetiketten. 

Als er op een ander promoties zijn, volgt Colruyt

We reageren niet op:

  • producten uit uitverkopen, stockverkopen, falingen;
  • producten uit voorraden die niet conform zijn met de voorwaarden van de Belgische markt of producten waarvan de kwaliteit niet aan de hedendaagse eisen voldoet;
  • webshops;
  • winkels die zich uitsluitend tot professionele klanten richten;
  • winkels of websites buiten België, omdat daar andere regels gelden (accijnzen, btw …);
  • promoties die geldig zijn voor een beperkt aantal klanten;
  • promoties waarvoor de klant moet sparen;
  • gratis gadgets.

Ergens een lagere prijs gezien? Laat het ons weten!

Als je toch ergens een lagere prijs ziet, kan je dat doorgeven via onze Rode Telefoon op 02 345 2345 of via het online formulier. We danken onze laagste prijs op dat moment aan jou.

Naar het online formulier

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER