Pastasalade met spinazie en parmaham
Pastasalade met spinazie en parmaham

Pastasalade met spinazie en parmaham

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2280 kj
Energie 545 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 55.1 g
Suiker 1.4 g
Vezel 3 g
Eiwit 22.5 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de parmaham in reepjes.

  3. Verkruimel de feta.

  4. Hak de spinazie en de olijven grof.

  5. Pers de citroen tot je 2 eetl. sap hebt.

  6. Scheur de blaadjes basilicum. Hou er een paar apart voor de afwerking.

  7. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel kort onder koud water.

  10. Meng er de parmaham, de spinazie, het basilicum, de pijnboompitten, de olijven, het citroensap en de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Werk af met de feta en de blaadjes basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de parmaham in reepjes.

  3. Verkruimel de feta.

  4. Hak de spinazie en de olijven grof.

  5. Pers de citroen tot je 2 eetl. sap hebt.

  6. Scheur de blaadjes basilicum. Hou er een paar apart voor de afwerking.

  7. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel kort onder koud water.

  10. Meng er de parmaham, de spinazie, het basilicum, de pijnboompitten, de olijven, het citroensap en de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Werk af met de feta en de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2280 kj
Energie 545 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 55.1 g
Suiker 1.4 g
Vezel 3 g
Eiwit 22.5 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal