Aardappel-kikkererwtensalade met gegrilde portobello’s
Aardappel-kikkererwtensalade met gegrilde portobello’s

Aardappel-kikkererwtensalade met gegrilde portobello’s

10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Energie 1787 kj
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10.6 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 10.1 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min. + afkoelen)
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Spoel intussen de kikkererwten en laat uitlekken. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.

  4. Spoel de citroen onder heet water, droog af en rasp de schil. Snij de citroen in 2 en pers uit.

  5. Doe de kikkererwten, het citroensap en de -zeste samen met de lente-ui in een slakom. Meng er de mayonaise en de helft van de azijn onder. Kruid met peper en zout. Meng er de afgekoelde aardappelen onder.

  6. Meng 2/3 van de olijfolie met de barbecuesaus (of Argentina), het paprikapoeder, de piment d’Espelette, peper en zout. Roer er 1 à 2 el heet water onder.

  7. Snij de portobello’s in plakken van 2 à 3 cm en schep ze door de marinade zodat ze overal goed bedekt zijn.

  8. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  9. Leg de plakken portobello in een aluminiumschaaltje of klem ze tussen een klemrooster. Bak 3 à 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  10. Verdeel de slamix over een serveerschotel en meng er de rest van de olijfolie en de wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de slamix over een serveerschotel en meng er de rest van de olijfolie en de wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

  12. Strooi de rest van het bieslook over de aardappelsalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min. + afkoelen)
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Spoel intussen de kikkererwten en laat uitlekken. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn.

  4. Spoel de citroen onder heet water, droog af en rasp de schil. Snij de citroen in 2 en pers uit.

  5. Doe de kikkererwten, het citroensap en de -zeste samen met de lente-ui in een slakom. Meng er de mayonaise en de helft van de azijn onder. Kruid met peper en zout. Meng er de afgekoelde aardappelen onder.

  6. Meng 2/3 van de olijfolie met de barbecuesaus (of Argentina), het paprikapoeder, de piment d’Espelette, peper en zout. Roer er 1 à 2 el heet water onder.

  7. Snij de portobello’s in plakken van 2 à 3 cm en schep ze door de marinade zodat ze overal goed bedekt zijn.

  8. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  9. Leg de plakken portobello in een aluminiumschaaltje of klem ze tussen een klemrooster. Bak 3 à 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  10. Verdeel de slamix over een serveerschotel en meng er de rest van de olijfolie en de wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de slamix over een serveerschotel en meng er de rest van de olijfolie en de wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

  12. Strooi de rest van het bieslook over de aardappelsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Energie 1787 kj
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 10.6 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 10.1 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Toscana Rosato I.G.T. ‘Tua Rosa’ Sensi Toscana - Italië Bier Tripel Karmeliet Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal