Brie-sotto met oesterzwammen, spinazie en biefstuk
Brie-sotto met oesterzwammen, spinazie en biefstuk

Brie-sotto met oesterzwammen, spinazie en biefstuk

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 60.2 g
Eiwit 55.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. - Scheur de oesterzwammen in de lengte in stukken.

  4. Snij de brie in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig.

  7. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. glazig op een hoog vuur.

  8. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.

  9. Giet de bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon volledig is opgenomen. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 à 3 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken.

  11. Verhit de boter in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar smaak.

  12. Meng de stukjes brie onder de risotto en laat smelten. Roer er de oesterzwammen en de spinazie onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de biefstukken in 3 à 5 gelijke sneetjes en serveer met de risotto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn. - Scheur de oesterzwammen in de lengte in stukken.

  4. Snij de brie in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig.

  7. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. glazig op een hoog vuur.

  8. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.

  9. Giet de bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon volledig is opgenomen. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 à 3 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken.

  11. Verhit de boter in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar smaak.

  12. Meng de stukjes brie onder de risotto en laat smelten. Roer er de oesterzwammen en de spinazie onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de biefstukken in 3 à 5 gelijke sneetjes en serveer met de risotto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 60.2 g
Eiwit 55.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chianti D.O.C.G. L'antico di Burchino - Castellani - Toscana - Italië Ook lekker: Château Pey La Tour, A.O.P. Bordeaux.

Bekijk het recept digitaal