- Bewaar

- Bewaar
Brie-sotto met oesterzwammen, spinazie en biefstuk
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. L'antico di Burchino - Castellani - Toscana - Italië Ook lekker: Château Pey La Tour, A.O.P. Bordeaux.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. - Scheur de oesterzwammen in de lengte in stukken.
-
Snij de brie in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. glazig op een hoog vuur.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet de bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon volledig is opgenomen. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 à 3 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken.
-
Verhit de boter in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar smaak.
-
Meng de stukjes brie onder de risotto en laat smelten. Roer er de oesterzwammen en de spinazie onder.
-
Afwerking:
-
Snij de biefstukken in 3 à 5 gelijke sneetjes en serveer met de risotto.
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. L'antico di Burchino - Castellani - Toscana - Italië Ook lekker: Château Pey La Tour, A.O.P. Bordeaux.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. - Scheur de oesterzwammen in de lengte in stukken.
-
Snij de brie in stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. glazig op een hoog vuur.
-
Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Giet de bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon volledig is opgenomen. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 à 3 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken.
-
Verhit de boter in een pan en bak de biefstukken 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar smaak.
-
Meng de stukjes brie onder de risotto en laat smelten. Roer er de oesterzwammen en de spinazie onder.
-
Afwerking:
-
Snij de biefstukken in 3 à 5 gelijke sneetjes en serveer met de risotto.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chianti D.O.C.G. L'antico di Burchino - Castellani - Toscana - Italië Ook lekker: Château Pey La Tour, A.O.P. Bordeaux.