Broccolilasagne met gedroogde tomaten en dragon
Broccolilasagne met gedroogde tomaten en dragon

Broccolilasagne met gedroogde tomaten en dragon

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 879 kcal
Vet 46 g
Koolhydraat 82 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes en snij de diepgevroren broccoli in kleinere stukjes.

  3. Neem een brede braadpan en stoof de gesnipperde sjalotten glazig in eetl. olijfolie. Voeg de diepgevroren broccoli toe en laat afgedekt gedurende 7 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de champignonschijfjes toe en laat nog gedurende 7 min. verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Bereid de witte saus: smelt 75 g boter in een pan. Voeg de bloem toe. Meng goed en laat even bakken. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf omroeren tot u een smeuïge saus bekomt. (1)

  5. Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout.

  6. Meng het tomatenvlees met cayennepeper, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. basilicum, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de helft van het gekruide tomatenvlees over een grote ovenschotel samen met de gedroogde tomaten en een beetje olie uit de verpakking.

  9. Bedek met lasagnevellen. Voeg de helft van de bereide broccoli toe en giet er de helft van de witte saus met dragon over.

  10. Bedek met lasagnevellen, giet er de rest van het gekruide tomatenvlees over samen met de bereide broccoli. Bedek met lasagneblaadjes.

  11. Giet er de rest van de witte saus met dragon over. Bestrooi met geraspte kaas en daarna met amandelschilfers. Verdeel 4 nootjes boter over de schotel.

  12. Laat gedurende 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C. Dien op met stokbrood of ciabatta.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de risotto met het bieslook en de rest van de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes en snij de diepgevroren broccoli in kleinere stukjes.

  3. Neem een brede braadpan en stoof de gesnipperde sjalotten glazig in eetl. olijfolie. Voeg de diepgevroren broccoli toe en laat afgedekt gedurende 7 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de champignonschijfjes toe en laat nog gedurende 7 min. verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Bereid de witte saus: smelt 75 g boter in een pan. Voeg de bloem toe. Meng goed en laat even bakken. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf omroeren tot u een smeuïge saus bekomt. (1)

  5. Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout.

  6. Meng het tomatenvlees met cayennepeper, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. basilicum, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de helft van het gekruide tomatenvlees over een grote ovenschotel samen met de gedroogde tomaten en een beetje olie uit de verpakking.

  9. Bedek met lasagnevellen. Voeg de helft van de bereide broccoli toe en giet er de helft van de witte saus met dragon over.

  10. Bedek met lasagnevellen, giet er de rest van het gekruide tomatenvlees over samen met de bereide broccoli. Bedek met lasagneblaadjes.

  11. Giet er de rest van de witte saus met dragon over. Bestrooi met geraspte kaas en daarna met amandelschilfers. Verdeel 4 nootjes boter over de schotel.

  12. Laat gedurende 40 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C. Dien op met stokbrood of ciabatta.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de risotto met het bieslook en de rest van de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 879 kcal
Vet 46 g
Koolhydraat 82 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Pinotage "Stonecross" Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal