Bruschetta met gemarineerde champignons, geitenkaas en pestodressing
Bruschetta met gemarineerde champignons, geitenkaas en pestodressing

Bruschetta met gemarineerde champignons, geitenkaas en pestodressing

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 68.4 g
Koolhydraat 21.3 g
Eiwit 16.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes brood schuin doormidden

  3. Snij de champignons in heel dunne schijfjes.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en dragon.

  5. Snij de sprietjes bieslook in 3.

  6. Meng het bieslook, de platte peterselie en de dragon voorzichtig onder de sla.

  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Meng 2 eetl. extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn en de tijm.

  10. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Roer er de champignonschijfjes onder en laat minstens 15 min. marineren.

  12. Smelt intussen de boter in een pan en bak het brood aan beide kanten mooi goudbruin.

  13. Haal de champignonschijfjes uit de marinade en verdeel over de sneetjes brood. Leg er telkens een geitenkaasje op en zet onder de ovengrill tot ze lichtjes bruin kleuren.

  14. Mix het teentje knoflook samen met de blaadjes basilicum, de geroosterde pijnboompitten, de parmezaan en 1,5 dl extra vierge olijfolie tot een gladde dressing.

  15. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de sla met kruiden over de borden en leg er telkens een toast met geitenkaas op.

  18. Werk af met de pestodressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sneetjes brood schuin doormidden

  3. Snij de champignons in heel dunne schijfjes.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en dragon.

  5. Snij de sprietjes bieslook in 3.

  6. Meng het bieslook, de platte peterselie en de dragon voorzichtig onder de sla.

  7. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Meng 2 eetl. extra vierge olijfolie met de balsamicoazijn en de tijm.

  10. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Roer er de champignonschijfjes onder en laat minstens 15 min. marineren.

  12. Smelt intussen de boter in een pan en bak het brood aan beide kanten mooi goudbruin.

  13. Haal de champignonschijfjes uit de marinade en verdeel over de sneetjes brood. Leg er telkens een geitenkaasje op en zet onder de ovengrill tot ze lichtjes bruin kleuren.

  14. Mix het teentje knoflook samen met de blaadjes basilicum, de geroosterde pijnboompitten, de parmezaan en 1,5 dl extra vierge olijfolie tot een gladde dressing.

  15. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de sla met kruiden over de borden en leg er telkens een toast met geitenkaas op.

  18. Werk af met de pestodressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 68.4 g
Koolhydraat 21.3 g
Eiwit 16.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italie

Bekijk het recept digitaal