Cassoulet met duo van boontjes en maïs (baby eet mee)
Cassoulet met duo van boontjes en maïs (baby eet mee)

Cassoulet met duo van boontjes en maïs (baby eet mee)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Rasp de gember.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Verdeel het brood in stukken en scheur de blaadjes basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot die ook in de oven mag. Stoof de ui, het knoflook en de gember 10 min. op een zacht vuur.

  9. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Voeg de uitgelekte witte bonen, gebroken prinsessenbonen en maïs toe. Meng er de lichte room onder en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel er de stukjes brood en de halve kerstomaten over en druk lichtjes aan.

  12. Bestrooi met het basilicum en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  13. Zet de pan of kookpot 20 min. in de voorverwarmde oven tot het brood krokant is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Haal de pitjes uit 2 kerstomaten en snij in stukjes. Snij 1/2 sneetje brood in blokjes. Snipper 2 blaadjes basilicum fijn. 2 Kook 50 g tomatenstukjes (blik) samen met de stukjes kerstomaat en 40 g witte bonen (blik) 10 min. gaar in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de blokjes brood aan alle kanten mooi bruin en krokant. 4 Plet de tomaten en de witte bonen lichtjes en werk af met de broodkorstjes en het fijngesnipperde basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Rasp de gember.

  4. Snij de kerstomaten in 2.

  5. Verdeel het brood in stukken en scheur de blaadjes basilicum.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot die ook in de oven mag. Stoof de ui, het knoflook en de gember 10 min. op een zacht vuur.

  9. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Voeg de uitgelekte witte bonen, gebroken prinsessenbonen en maïs toe. Meng er de lichte room onder en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel er de stukjes brood en de halve kerstomaten over en druk lichtjes aan.

  12. Bestrooi met het basilicum en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  13. Zet de pan of kookpot 20 min. in de voorverwarmde oven tot het brood krokant is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Haal de pitjes uit 2 kerstomaten en snij in stukjes. Snij 1/2 sneetje brood in blokjes. Snipper 2 blaadjes basilicum fijn. 2 Kook 50 g tomatenstukjes (blik) samen met de stukjes kerstomaat en 40 g witte bonen (blik) 10 min. gaar in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de blokjes brood aan alle kanten mooi bruin en krokant. 4 Plet de tomaten en de witte bonen lichtjes en werk af met de broodkorstjes en het fijngesnipperde basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 8.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier

Bekijk het recept digitaal