Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus
Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus

Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 60.3 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetl. water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de gelatineblaadjes uit en los ze erin op, terwijl u roert.

  5. Mix de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het citroensap, 4 eetl. yoghurt en de gelatinemengeling bij.

  6. Klop de room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit goed stijf en voeg het bij de bereiding.

  7. Bekleed de rand van een springvorm (Ø ± 20 cm) met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop (smelt 4 eetl. suiker in 1 dl kokend water).

  8. Vul de vorm met de fruitbavarois en laat opstijven in de koelkast.

  9. Voor de chocoladesaus laat u de chocolade smelten au bain-marie (zet een steelpannetje in een ruime kom heet water). Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op kamertemperatuur. (1)

  10. Afwerking:
  11. (de dag zelf)

  12. Maak de charlotte indien nodig met een mes los van de springvorm Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de chocoladesaus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetl. water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de gelatineblaadjes uit en los ze erin op, terwijl u roert.

  5. Mix de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het citroensap, 4 eetl. yoghurt en de gelatinemengeling bij.

  6. Klop de room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit goed stijf en voeg het bij de bereiding.

  7. Bekleed de rand van een springvorm (Ø ± 20 cm) met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop (smelt 4 eetl. suiker in 1 dl kokend water).

  8. Vul de vorm met de fruitbavarois en laat opstijven in de koelkast.

  9. Voor de chocoladesaus laat u de chocolade smelten au bain-marie (zet een steelpannetje in een ruime kom heet water). Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op kamertemperatuur. (1)

  10. Afwerking:
  11. (de dag zelf)

  12. Maak de charlotte indien nodig met een mes los van de springvorm Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de chocoladesaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 60.3 g
Eiwit 10.9 g

Bekijk het recept digitaal