- Bewaar

- Bewaar
Charlotte van bosvruchten en wittechocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien.
-
Bereiding:
-
Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetl. water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de gelatineblaadjes uit en los ze erin op, terwijl u roert.
-
Mix de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het citroensap, 4 eetl. yoghurt en de gelatinemengeling bij.
-
Klop de room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit goed stijf en voeg het bij de bereiding.
-
Bekleed de rand van een springvorm (Ø ± 20 cm) met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop (smelt 4 eetl. suiker in 1 dl kokend water).
-
Vul de vorm met de fruitbavarois en laat opstijven in de koelkast.
-
Voor de chocoladesaus laat u de chocolade smelten au bain-marie (zet een steelpannetje in een ruime kom heet water). Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op kamertemperatuur. (1)
-
Afwerking:
-
(de dag zelf)
-
Maak de charlotte indien nodig met een mes los van de springvorm Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de chocoladesaus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de diepgevroren bosvruchten ontdooien.
-
Bereiding:
-
Voor de bavarois laat u de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in koud water weken. Breng ondertussen 4 eetl. water met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Pers de gelatineblaadjes uit en los ze erin op, terwijl u roert.
-
Mix de bosvruchten zeer fijn en giet ze door een zeef. Voeg er het citroensap, 4 eetl. yoghurt en de gelatinemengeling bij.
-
Klop de room goed stijf en schep onder de bosvruchtenpuree. Klop het eiwit goed stijf en voeg het bij de bereiding.
-
Bekleed de rand van een springvorm (Ø ± 20 cm) met koekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te laten staan, bestrijkt u de rand van de vorm met suikersiroop (smelt 4 eetl. suiker in 1 dl kokend water).
-
Vul de vorm met de fruitbavarois en laat opstijven in de koelkast.
-
Voor de chocoladesaus laat u de chocolade smelten au bain-marie (zet een steelpannetje in een ruime kom heet water). Op een zacht vuurtje mengt u er enkele lepels melk onder, tot u een licht lopende saus bekomt. Bewaar de saus op kamertemperatuur. (1)
-
Afwerking:
-
(de dag zelf)
-
Maak de charlotte indien nodig met een mes los van de springvorm Verwijder de spanring van de springvorm. Geef er de chocoladesaus apart bij.