Côte à l'os met pikante barbecuesaus
Côte à l'os met pikante barbecuesaus

Côte à l'os met pikante barbecuesaus

45 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 52.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in partjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes.

  4. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  5. Bereiding:
  6. Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade of olijfolie.

  7. Maak de pikante barbecuesaus: verhit de olijfolie of de vleesmarinade in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de paprikastukjes en de tomatenpartjes toe. Schep om en laat 5 min. sudderen op een matig vuurtje.

  8. Voeg ± 4 eetl. (of meer naar smaak) barbecuesaus toe en laat nog 2 min. sudderen. Bind de saus indien nodig met instantsausbinder. U kan ze eventueel warm houden op de barbecue.

  9. Bak ondertussen de côte à l'os naar smaak (± 30 min. voor saignant) op een matig warme barbecue of in een grillpan. Draai geregeld om. Voor een mooi ruitjeseffect verplaatst u het vlees halverwege de baktijd in de andere richting.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in dikke sneden (verwijder indien nodig het been). Dien op met de pikante barbecuesaus en een zuiderse pastasalade (zie recept `zuiderse pastasalade').

Tip

TIP Voor diepvriesvlees Laat uw diepgevroren côte à l'os oppervlakkig ontdooien. TIP Baktip De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. In dit recept geldt de baktijd voor vlees van 4 à 6 cm dik.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in partjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukjes.

  4. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  5. Bereiding:
  6. Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade of olijfolie.

  7. Maak de pikante barbecuesaus: verhit de olijfolie of de vleesmarinade in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de paprikastukjes en de tomatenpartjes toe. Schep om en laat 5 min. sudderen op een matig vuurtje.

  8. Voeg ± 4 eetl. (of meer naar smaak) barbecuesaus toe en laat nog 2 min. sudderen. Bind de saus indien nodig met instantsausbinder. U kan ze eventueel warm houden op de barbecue.

  9. Bak ondertussen de côte à l'os naar smaak (± 30 min. voor saignant) op een matig warme barbecue of in een grillpan. Draai geregeld om. Voor een mooi ruitjeseffect verplaatst u het vlees halverwege de baktijd in de andere richting.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in dikke sneden (verwijder indien nodig het been). Dien op met de pikante barbecuesaus en een zuiderse pastasalade (zie recept `zuiderse pastasalade').

Tip

TIP Voor diepvriesvlees Laat uw diepgevroren côte à l'os oppervlakkig ontdooien. TIP Baktip De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. In dit recept geldt de baktijd voor vlees van 4 à 6 cm dik.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 52.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe De rijping in eiken vaten bezorgt deze saint-estèphe z'n evenwichtige, ronde en charmante smaak met rijpe tannines. Wijn Adobe Carmenère Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven uit de Central Valley in Chili. Intense rode kleur en aroma's van fruit en paprika. Deze wijn heeft een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk het recept digitaal