- Bewaar

- Bewaar
Crème brûlée
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Splijt het halve vanillestokje, schraap er de zwarte pitjes uit en voeg toe aan de melk. Giet de room bij de melk en breng aan de kook.
-
Klop ondertussen de eieren los met de suiker.
-
Giet de hete melk met room bij de eieren, en giet het hele mengsel vervolgens door een fijne zeef in individuele potjes.
-
Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain-marie).
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif gedurende 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven op 160 °C.
-
Strooi over elk potje een kleine koffiel. bruine suiker en schuif nog 2 à 3 min. onder de hete grill (op 7 à 10 cm) tot de suiker karameliseert.
-
Afwerking:
-
Laat enkele min. afkoelen zodat het suikerkorstje hard wordt en dien dan lauwwarm op.
Kooktip - U kan de crème brûlée ook volledig vooraf klaarmaken en er op het moment zelf nog enkel de suiker overstrooien en de potjes onder de grill schuiven voor het suikerkorstje. - De klassieke crème brûlée wordt uitsluitend met room, suiker en eieren bereid. Maar u kan er ook een extra smaakje aan geven: laat een kaneelstokje en/of wat geraspte sinaasappelschil meekoken in stap 1. Of laat wat witte chocolade smelten in de melk voor u die bij de eieren giet. - De suiker moet zo snel mogelijk karameliseren. Het beste resultaat krijgt u met een klein gasbrandertje, maar minder ervaren koks houden het veiligheidshalve beter bij een goed hete grill en het resultaat is zeker en vast de moeite waard. Plaats de room er zo dicht mogelijk onder en hou een oogje in het zeil.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Splijt het halve vanillestokje, schraap er de zwarte pitjes uit en voeg toe aan de melk. Giet de room bij de melk en breng aan de kook.
-
Klop ondertussen de eieren los met de suiker.
-
Giet de hete melk met room bij de eieren, en giet het hele mengsel vervolgens door een fijne zeef in individuele potjes.
-
Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain-marie).
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif gedurende 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven op 160 °C.
-
Strooi over elk potje een kleine koffiel. bruine suiker en schuif nog 2 à 3 min. onder de hete grill (op 7 à 10 cm) tot de suiker karameliseert.
-
Afwerking:
-
Laat enkele min. afkoelen zodat het suikerkorstje hard wordt en dien dan lauwwarm op.
Kooktip - U kan de crème brûlée ook volledig vooraf klaarmaken en er op het moment zelf nog enkel de suiker overstrooien en de potjes onder de grill schuiven voor het suikerkorstje. - De klassieke crème brûlée wordt uitsluitend met room, suiker en eieren bereid. Maar u kan er ook een extra smaakje aan geven: laat een kaneelstokje en/of wat geraspte sinaasappelschil meekoken in stap 1. Of laat wat witte chocolade smelten in de melk voor u die bij de eieren giet. - De suiker moet zo snel mogelijk karameliseren. Het beste resultaat krijgt u met een klein gasbrandertje, maar minder ervaren koks houden het veiligheidshalve beter bij een goed hete grill en het resultaat is zeker en vast de moeite waard. Plaats de room er zo dicht mogelijk onder en hou een oogje in het zeil.